BVV zaterdag kijkt stiekem naar periode

DEN BOSCH – De wedstrijd tussen NOAD’32 en het zaterdagteam van BVV werd afgelopen weekeinde afgelast. De rechtstreekse ontmoeting tussen twee ploegen die verwikkeld zijn in een hevige strijd om de tweede periodetitel wordt binnenkort alsnog gespeeld. Zaterdag gaat BVV op bezoek bij Sparta’30. Winst is noodzakelijk om kans te blijven maken op de prijs die recht geeft op nacompetitiedeelname.

“Toen we ze in het begin van de competitie troffen, liep het bij ons echt als een machine”, vertelt Marco van Loon, trainer van BVV zaterdag, over het eerste treffen met Sparta’30. “We wonnen die wedstrijd met 7-1. Mijn spits Francis van Esch was die dag erg op dreef en scoorde vier keer.” De 33-jarige topschutter maakte er deze competitie al twaalf. Zijn kijk op de return van zaterdag: “Ik hoop dat we winnen en het zou mooi zijn als ik er weer een paar binnen schiet. Ik ga er mijn best voor doen, maar heb wel wat last van pijntjes.”

Vierde plaats
BVV startte, los van de zevenklapper, het seizoen uiterst matig en heeft een moeilijke periode achter de rug. “Maar als mijn team zo doorgaat als de laatste weken, halen we nog behoorlijk wat punten om ons te handhaven”, weet Van Loon zeker. Zaterdag moet er gewonnen worden in Andel, maar de coach is op zijn hoede: “Zo makkelijk als het thuis ging, zal het dit keer ongetwijfeld niet meer gaan, lijkt me. Na die wedstrijd ging het bij Sparta’30 lopen en dat resulteert vooralsnog in een mooie vierde plaats op de ranglijst voor hen. Maar ik heb vertrouwen in mijn groep.”

Periodetitel
BVV heeft nog aardig wat puntjes nodig om degradatie te ontlopen. De wedstrijd van zaterdag is in eerste instantie dan ook het meest belangrijk voor de competitie. Met een schuin oog wordt echter stiekem ook al gekeken naar de stand in de tweede periode. Van Loon geeft toe: “Deze wedstrijd kan ook heel interessant worden voor nacompetitie. Er zijn er na dit duel voor ons nog maar twee te gaan in de tweede periode, die loopt over negen wedstrijden.” Koploper Unitas pakte de eerste en dingt dus niet mee, maar BVV heeft het niet in eigen hand. Van Loon legt uit: “Sleeuwijk moet nog vier wedstrijden en dus een keer gelijk spelen. Heukelum speelt er zelfs nog vijf, waarvan eentje tegen ons, die wij dan moeten winnen. En dan moeten zij één van die andere vier duels ook punten verliezen.” Maar eerst moet BVV natuurlijk zelf maar eens zien te winnen. Anders kan het telraam snel weer in de kast gezet worden en komt de degradatiezone steeds dichter in de buurt…

Stand 2e periode140130_periodestand3eklassedzat

Geef een reactie