‘Mooi geweest’ voor Joost de Laat

joostdelaatSCHIJNDEL – Joost de Laat stopt na dit seizoen met voetballen. Niet alleen bij zijn huidige club RKSV Schijndel, maar helemaal. Dat heeft de 30-jarige middenvelder onlangs aan de clubleiding medegedeeld. “Het is mooi geweest”, zegt de Rosmalenaar, die binnenkort vader wordt en zijn ‘afscheidsinterview’ graag aan 073voetbal gunt.

“De voornaamste reden is dat ik me door veel kleine pijntjes niet meer topfit voel”, begint De Laat. “Daarnaast vind ik het na al die jaren wel mooi geweest met alle verplichtingen die hoofdklassevoetbal met zich meebrengt. Ik ga tijd maken voor andere dingen. Begin april verwachten we de kleine, dus vind ik dit het juiste moment om de prioriteiten te verleggen.”

Kwart eeuw rood-zwart
Sinds de F-jeugd voetbalde De Laat bij OJC in zijn geboorteplaats Rosmalen. Afgelopen zomer maakte hij na bijna een kwart eeuw rood-zwart de overstap naar Schijndel. “Daar heb ik geen moment spijt van gehad. Het is een hele gemoedelijke club met gezellige mensen. Ik heb het er erg naar m’n zin en ik wil het jaar dus ook goed afsluiten. Vorige week hebben we een belangrijke stap gezet door Nuenen te verslaan. Dat gaf vertrouwen voor komende wedstrijden. Helaas verloren we zondag twee punten tegen Deurne. We kregen een paar grote kansen die we onbenut lieten. Maar desondanks geloof ik er heilig in dat wij ons gewoon gaan handhaven.”

Geen wrok
Een aanbieding van zijn Rosmalense vrienden heeft ie op zak, maar De Laat ziet vooralsnog (nog) niets in het voetballen in een lager elftal. “Eerst maar eens een jaartje zonder. Misschien daarna…” De middenvelder koestert geen wrok jegens OJC. Uitgerekend nu hij voor het eerst sinds jaren geen deel meer uitmaakt van de selectie, doet zijn oude club het boven verwachting goed, maar dat vindt De Laat alleen maar mooi. “Leuk juist om te zien dat OJC het zo goed doet. Ik hoop voor ze dat ze de lijn door kunnen trekken en kampioen kunnen worden. En dat ze in laatste wedstrijd tegen ons geen punten meer nodig hebben, haha.”

Eén gedachte over “‘Mooi geweest’ voor Joost de Laat

  • 7 april 2014 om 11:24
    Permalink

    Hoi Joost wat lees ik nu stoppen altijd op je hoogte punt, ik ben zeer vereerd dat ik met jou mocht samenwerken bedankt hiervoor,
    Voetbalgroeten, Tobcoach

Geef een reactie