Sleutelduel tussen OSC’45 en BMC

ORTHEN – Nog vroeg in het seizoen staat er in de 3e klasse C al meteen een sleutelduel op het programma. Zowel OSC’45 als BMC moet winnen om niet direct onderaan de ranglijst te komen bungelen. De Orthenaren verloren de eerste drie duels, terwijl ook BMC pas een puntje heeft vergaard. De inzet is dus hoog.

“Het gaat inderdaad slecht”, moet Henri Wolfs toegeven. “Dat heeft denk ik verschillende oorzaken”, vertelt de elftalleider van OSC’45 verder. “Er zijn teveel spelers weggegaan, nieuwe spelers zijn ondanks overschrijving toch niet gekomen en we hebben een slechte voorbereiding gehad. Maar toch hebben we nog genoeg kwaliteit om mee te doen in de 3e klasse, daar ben ik van overtuigd.”

Drie nederlagen
OSC verloor in dit nog prille seizoen al van Buren (4-1), DSC (1-4) en Baardwijk (5-1). “Tegen Buren speelden we heel slecht en verloren we verdiend”, zegt Wolfs. “Een week later voetbalden we een prima wedstrijd, maar toen misten we teveel kansen, terwijl DSC ze wel maakte. Afgelopen zondag speelden we een aardige eerste helft, maar na rust was het weer zeer slecht en kregen we met 5-1 klop. Maar ondanks de drie nederlagen is het vertrouwen er nog steeds. En ik denk dat – als de jongens in het veld alles voor elkaar over hebben – de punten wel komen.”

Minder aantrekkelijk
Er werd pas één keer verloren door BMC, maar ook de Berlicummers hebben op hun beurt de drie punten hard nodig om de aansluiting te vinden. “We zijn dit seizoen qua voetbal goed begonnen, maar we vergeten om de kansen af te maken”, zegt aanvoerder Leo Keller. “Vorige week hebben we tegen Sint Michielsgestel zeer goed gespeeld. De zes 100% kansen die we kregen, maken we echter niet af. Zondag mag het gerust wat minder aantrekkelijk voetbal zijn, als we dan maar wél drie punten meenemen.”

BMC opende het seizoen met een 1-1 gelijkspel in Kerkdriel. “De tweede wedstrijd, tegen Baardwijk, werd afgelast omdat in Waalwijk de ‘Tachtig van de Langstraat’ was”, zegt Keller. “Vonden wij best vreemd, aangezien wij thuis moesten spelen en dus eigenlijk geen hinder hadden van die loop, maar goed.” Vorige week kwam Sint Michielsgestel op bezoek en werd er met 1-2 verloren.

Redenen genoeg
Keller gaat zondag met BMC voor de winst: “Vorig jaar hebben we twee keer fantastisch gespeeld tegen OSC, maar twee keer hielden we er geen punten aan over. We hebben dus wat goed te maken. En we willen voor ons zelf natuurlijk de vieze smaak van het verlies tegen Gestel wegspoelen.” Wolfs denkt dat OSC moet zorgen dat het eerst verdedigend goed staat. “Want we krijgen teveel goals tegen. Als dat lukt, komt het goed. Ieder duel krijgen we kansen en als we voorin scherp zijn, komen de goals vanzelf. We hopen op een mooie pot met veel publiek en dat de punten in Orthen blijven. Daarnaast is er zondag een themafeest met discotheek bij OSC’45, dus nog een reden om te komen kijken.”

140926_stand_3eklassec

Geef een reactie