Nieuwkuijk hoopt stijgende lijn door te trekken

NIEUWKUIJK – Aanstaande zondag speelt Nieuwkuijk een belangrijke wedstrijd in de onderste regionen van de 3e klasse C. De promovendus ontvangt op eigen veld OSC’45, dat twee plaatsen onder de blauw-witten staat. Meteen dus een heuse degradatiekraker tussen de nummers 12 en 14 van de ranglijst, waarbij de belangen groot zijn. 073voetbal blikt vooruit met Nieuwkuijk-trainer Eddy Kok.

In de winterstop heeft Nieuwkuijk het alles behalve rustig aan gedaan. Het speelde oefenwedstrijden tegen tweedeklassers Helvoirt en RKDVC, en de resultaten mochten er zijn. Kok is optimistisch gestemd in aanloop naar de competitiehervatting: ”We hebben in de oefenduels laten zien wat we kunnen. Een 1-1 gelijkspel tegen Helvoirt en een kleine nederlaag tegen RKDVC (1-2, red.) heeft ons de bevestiging gegeven dat we goed bezig zijn. Ook de laatste competitiewedstrijden voor de winterstop ging het al beter.”

Nog niet gespeeld
De tegenstander van aanstaande zondag bleek eerder dit seizoen een niet te nemen horde. In Orthen werd met 4-2 verloren, nadat er bij rust nog 1-2 op het scorebord stond. Nieuwkuijk zal de oranjehemden dus zeker niet gaan onderschatten. De belangen zijn groot, maar Kok benadrukt dat de competitie nog lang is: ”Het is natuurlijk een belangrijke wedstrijd, zo direct na de winterstop. Maar ook na deze wedstrijd zal het nog niet gespeeld zijn. Er volgen voor ons nog 12 finales die we allemaal met 100% inzet moeten ingaan. De punten zijn hard welkom.”

Nieuwkuijk – OSC’45 begint aanstaande zondag om 14.30 uur op Sportpark Nieuwkuijk. En of de momenteel grieperige Kok dan wel op de bank zit? ”Natuurlijk, altijd.”

2 gedachten over “Nieuwkuijk hoopt stijgende lijn door te trekken

  • 22 februari 2015 om 14:48
    Permalink

    zaterdag is alles doorgegaan en zondag alles afgelast terwijl het niet meer geregend heeft of je hebt gebleseerde spelers of je bent bang gr leider osc45

  • 25 februari 2015 om 21:39
    Permalink

    Helaas OSC’er, er was niemand geblesseerd. Wel was het veld onbespeelbaar, leek wel een glijbaan. Het had snachts namelijk aardig gevroren en daarna kwam de dooi. Geloof me, het was echt slecht. Namens een veteraan die om 09.00 uur in de kantine zat aan de koffie omdat CHC VE1 de wedstrijd ook had afgelast.

Geef een reactie