Theole en Real Lunet mogen nog een keer

TIEL – theoleHet opstellen van een niet speelgerechtigde speler is Theole duur komen te staan. De KNVB heeft hen 3 punten in mindering gegeven. Daarnaast dient het duel tegen Real Lunet, dat in eerste instantie met 2-1 werd gewonnen, opnieuw gespeeld te worden. Goed nieuws dus voor de Vughtenaren, die een uitgelezen kans krijgen om de opgelopen schade in de strijd om het kampioenschap van 3C ongedaan te maken.

In Vught is er verbaasd gereageerd op de uitspraak van de KNVB. Het krijgt dan wel een cadeau in de schoot geworpen om koploper Emplina in verliespunten bij te halen, maar aanvoerder Arda Havar is niet blij. ”Deze uitspraak slaat nergens op. Als je alleen maar drie punten in mindering krijgt kan je altijd wel zo spelen. Ik vind dat de punten naar Real Lunet moeten gaan. Ze wisten immers goed dat hij (Fisscher, red.) niet mocht spelen.”

Dat laatste is natuurlijk geen bewezen feit. Maar of het nu door de lange winterstop is gekomen of door een bewuste actie, Theole ziet zes winstpunten de prullenbak in verdwijnen. Daarbij is het ook nog eens noodzakelijk dat het de herhalingswedstrijd tegen Real Lunet wint, wil het nog enigszins aan kunnen haken bij de top van de ranglijst.

Betere ploeg
Nu mogen de beide teams dus voor de derde keer dit seizoen tegen elkaar aan gaan treden. Arda Havar is er van overtuigd dat Real Lunet dit keer wel zal gaan winnen. ”Ik wil best nog een keer tegen hun spelen. Als je zo’n fout maakt zou je eigenlijk de wedstrijd moeten verliezen, maar nu zullen we aan de bak moeten. Ik weet zeker dat onze selectie beter is dan die van Theole en denk dat we daarom zullen gaan winnen. Maar ik vind het een schande van de KNVB dat wij de wedstrijd niet met 0-3 hebben gewonnen.”

Foto: Wijco van Zoelen

Geef een reactie