Cruciale duels voor opgeklommen RKJVV

DEN BOSCH – Het seizoen begon zo moeizaam voor RKJVV. Even leek het zelfs een hopeloos verhaal te worden, maar ineens was daar dan toch de ommekeer. Inmiddels is de kleinste Bossche voetbalclub opgeklommen naar de 8e plaats in de 2e klasse F. De komende twee duels zijn funest, weet aanvoerder Nick van Bijsterveld.

Na vijf competitiewedstrijden stond RKJVV pas op 2 punten. Daarna volgden er 11 in de volgende vijf duels, voordat er weer twee keer op rij werd verloren. Sindsdien gaat het weer prima, want de laatste wedstrijd voor de winterstop werd al gewonnen van buurman CHC (2-0) en dit kalenderjaar leverden de eerste twee duels al vier punten op. Twee weken terug werd koploper WSC in het hol van de leeuw op 2-2 gehouden en zondag moest subtopper RKDVC met een 4-2 nederlaag sportpark De Schutskamp verlaten.

Aansluiting beter
Van Bijsterveld heeft wel een idee waarom het de laatste tijd een stuk beter gaat met zijn ploeg. “Sinds we een ander systeem spelen, staat het team verdedigend beter. Daarbij knokken we voor elke meter, waardoor we heel snel de ballen veroveren. Bij iedereen is het besef gekomen dat we niet altijd met alleen voetbal wedstrijden kunnen winnen. We spelen nu 4-4-2 en eerst 4-3-3. Daardoor staat het verdedigend en aanvallend een stuk beter. We hebben snelle aanvallers, die ook de bal kunnen vasthouden. Door vier middenvelders is de aansluiting beter en heb je altijd een persoon die verdedigend blijft hangen. We kunnen ook snel omschakelen naar 4-3-3, omdat we daar ook de spelers voor hebben.”

Cruciaal
Met een combinatie tussen hard werken en voetbal kan ‘RK’ nog heel veel punten halen, denkt Bijs: “Cruciaal zijn de twee komende wedstrijden bij Best Vooruit en thuis tegen EVVC. Daarin kunnen we een gat slaan met de onderste plaatsen en concurrenten. Helaas zijn Fahd (Bouchti, red.), Mounir (Hadouir, red.) en ik zondag geblesseerd geraakt en zijn er nog enkelen met pijntjes. Ik hoop dat we de komende duels wel weer compleet zijn.”

150224_stand_2eklasseF

Geef een reactie