Jan van Grinsven in boek ‘Clubiconen’

150224_cover_clubiconenDEN BOSCH – Profvoetballers met clubliefde zijn er vrijwel niet meer. Spelers zijn met hun loopbaan bezig en wisselen regelmatig van werkgever. Maar iedere club heeft ze toch: clubiconen. Mensen met liefde voor de club die ook nooit meer zal verdwijnen. In het boek ‘Clubiconen’ van Leon Voskamp komen er 21 aan het woord, waaronder Jan van Grinsven.

De voormalig doelman praat openhartig over zijn loopbaan als profvoetballer, die zich voornamelijk afspeelde bij FC Den Bosch. Zo gaat de Dungenaar onder andere in op zijn doorbraak als prof, de mooie jaren in de Eredivisie, zijn selectie voor het Nederlands elftal door bondscoach ‘Leen Bakker’, de omhaal van Marco van Basten, de verloren bekerfinale, maar ook over zijn carrière na het keepen.

Eén ding is zeker: de liefde voor FC Den Bosch zal nooit meer verdwijnen bij Van Grinsven. De vanaf komende zomer nieuwe hoofdtrainer van BMC hoopt op een terugkeer in de Eredivisie met zijn club. “Dat we geen stabiele Eredivisionist zijn, heeft puur te maken met geld. Maar natuurlijk is promotie het uitgangspunt. Kijk naar FC Zwolle, Go Ahead Eagles en SC Cambuur, waarom zou dat bij FC Den Bosch niet kunnen?”

Het boek is hier te koop: http://boekscout.nl/shop/ViewProduct.aspx?bookId=5473
Clubiconen’ is ook te bestellen in boekwinkels via ISBN 9789402214697 of mail naar auteur Leon Voskamp: leonvoskamp@hotmail.com

Eén gedachte over “Jan van Grinsven in boek ‘Clubiconen’

  • 12 oktober 2015 om 18:24
    Permalink

    wcfjkedskrdf mfkl’l[erer

Geef een reactie