BVV zaterdag is klaar voor de kraker

joepvanderheijdenDEN BOSCH – Het zaterdagelftal van BVV won afgelopen weekeinde alweer voor de twaalfde keer dit seizoen (met 3-1 van Willem II). Drie keer werd er gelijkgespeeld, maar verliezen deed de ploeg van trainer Marco van Loon nog niet. Het gat met achtervolger Wilhelmina’26 is al flink gegroeid. Zaterdag gaat BVV op bezoek in Wijk en Aalburg.

Zie ook: Van der Heijden thuis bij BVV zaterdag (16-11-’14)

In aanloop naar de topper spreken wij met Joep van der Heijden, die als aanvallende middenvelder een van de belangrijkste radertjes is in de gesmeerd lopende BVV-machine. Op de vraag of ze niet al zo goed als kampioen zijn wanneer er zaterdag gewonnen wordt, antwoordt hij resoluut: “Nee, dat is pas een feit als ze ons definitief niet meer in kunnen halen. Het is een cliché, maar we moeten gewoon wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Mochten we zaterdag verliezen, dan is er ook nog niets aan de hand. Er zijn nog genoeg wedstrijden om het te verspelen óf om juist het verschil te maken in positieve zin.”

Diplomatiek
Bij BVV zit men in een flow. Er is geen vuiltje aan de lucht en hoewel Van der Heijden het nog niet in de mond wil nemen, lijkt het wachten tot de titel in de 3e klasse D gevierd kan worden. “Alles is rustig bij ons”, zegt de Bosschenaar echter diplomatiek. “We hebben een goede trainingsopkomst en positieve sfeer. Iedereen kan goed met elkaar overweg, dat is ook een deel van onze kracht dit jaar.”

Kraker
Zaterdag winnen en het gat is, met een wedstrijd meer, 13 punten. Maar gemakkelijk zal dat niet gaan, zo is zeker. Thuis werd het met veel pijn en moeite 2-2. Is Wilhelmina’26 ondanks de achterstand toch gelijkwaardig? “Ja zeker, in onze eerste ontmoeting waren ze misschien zelfs wel iets beter. Alleen wij hebben minder fouten gemaakt in de wedstrijden die volgden. Hoe kan het dat Wilhelmina zoveel punten verliest? Geen idee, misschien hadden ze tegen ons een goede dag of hebben ze veel pech gehad. Dat zou je aan hen moeten vragen. Ik vond het in ieder geval een goede ploeg. Het wordt echt een kraker zaterdag. Ik heb er zin in.”

150225_stand_3eklasseD_zat

Geef een reactie