Haarsteeg moet niet gaan zweven

frankvlamingsHAARSTEEG – Een zeer wisselvallig seizoen kent derdeklasser Haarsteeg vooralsnog. Vijf keer op rij werd er niet verloren, maar zondag won DSC plotseling met 0-2 aan de Priemsteeg. Niet zo verwonderlijk, volgens doelman Frank Vlamings: “We missen nog ervaring. Het vernieuwde elftal is getalenteerd, maar heeft tijd nodig om er elke week te staan.”

In de laatste periode voor de winterpauze ging het crescendo met de jonge Haarsteegse equipe. Op 23 november werd voor het laatst verloren (met 1-3 van Sint Michielsgestel). Daarna regen de overwinningen zich aan elkaar. Tijdens de winterstop speelde de gedegradeerde ploeg een drietal oefenwedstrijden tegen HVCH (0-2), CHC (3-1) en Wilhelmina’26 (0-1). De twee competitieduels die volgden waren uitersten. Een 0-4 overwinning bij Boxtel werd gevolgd door een 0-2 thuisnederlaag tegen DSC.

“Zo goed als het de voorgaande vijf competitiewedstrijden was, zo bar slecht waren we afgelopen zondag”, baalt Vlamings nog na. “We hadden allemaal wel gewisseld kunnen worden. Een totale off-day, zeg maar. We waren niet scherp en DSC klapte er vanaf minuut één op. Alle credits voor hen, want zij hebben een prima pot gespeeld, met veel inzet en beleving. Ook beschikten zij weer over hun aanvoerder Bas Vos en spits Ismail Koc. Daarmee zijn ze een gevaarlijke outsider aan het worden.”

Waarschuwen
Na de wedstrijd duurde het niet lang voordat hij en zijn teamgenoten er klaar mee waren, vertelt Vlamings verder. “Snel vergeten en op naar Buren aanstaande zondag. Deze wedstrijden heb je er namelijk ook bij zitten. De sfeer binnen de groep is geweldig, maar misschien iets te goed. We hebben zó veel vertrouwen… dat was misschien ook wel onze valkuil tegen DSC. Trainer Norbert Rebsch waarschuwde ons in de wedstrijdbespreking dat we dan wel vijf wedstrijden op rij niet verloren hadden, maar desondanks zeker niet moesten gaan zweven na de 0-4 winst op Boxtel. We staan nu in ieder geval weer met beide benen op de grond en willen doorgaan om de aansluiting te krijgen met de top-5.

Komende zondag speelt Haarsteeg tegen Buren, waarna thuiswedstrijden tegen BMC en Theole volgen. Volgende week deel 2 van het vraaggesprek met Frank Vlamings, die dan vertelt over de nieuwe generatie en zijn persoonlijke toekomstplannen.

150225_stand_3eklasseC

Geef een reactie