Schijndel knokt zich geweldig terug

frankbrandsSCHIJNDEL – De 3-0 zege op streekgenoot UDI’19 hadden vriend en vijand van Schijndel niet verwacht. Welkom waren de drie punten echter des te meer op sportpark Zuideinderpark. Zeker omdat concurrenten Deurne en OSS’20 de volle buit pakten. Zondag treft de ploeg van trainer Frank Brands de Ossenaren en dat betekent opnieuw een zeer belangrijk duel.

Natuurlijk was het een prima overwinning op het hoog aangeslagen UDI’19. “En niet minder verdiend”, volgens Brands. “En ja, ook ik heb UDI wel eens beter zien spelen. De vraag blijft dan altijd: lag dat aan hen of aan ons? Een beetje het kip en het ei-verhaal.  Laten we het erop houden dat de waarheid ergens in het midden ligt. UDI’19 begon nog wel goed, maar wij stonden vanaf minuut één prima en hebben eigenlijk in de hele eerste helft geen kans weggeven.” Zelf scoorde Schijndel wel drie keer. Anwar Tuithof (strafschop) en Tom Pijnenburg (twee keer) zorgden halverwege voor ongekende weelde.

Teruggeknokt
“We waren voor rust behoorlijk effectief in de afronding. Uit 4 grote kansen scoorden we 3 keer. Dan weet je dat UDI na rust gaat komen. Daar hadden we ons althans op ingesteld, maar eigenlijk bleef die storm uit. Natuurlijk waren ze een aantal keren dreigend maar de grootste, beste en meeste kansen waren uiteindelijk ook in de tweede helft voor ons. En als er dan al iemand doorkwam dan was daar een aantal keren Timo (de Louwere, red.) die uitstekend redde. Zijn ontwikkeling is misschien wel exemplarisch voor de ontwikkeling van het team. In het begin van het seizoen een moeilijke fase gehad, wat hem uiteindelijk zelfs zijn plaats onder de lat kostte. Maar Timo heeft zich geweldig terug geknokt op het trainingsveld en zo heeft hij zijn plek weer terugverdiend. Hij doet het nu uitstekend.”

Tactische discipline
Viel zondag dan alles op zijn plek? “Nee, dat denk ik niet. Wij hebben begin november de koppen bij elkaar gestoken en alles met elkaar besproken, hoe verder te gaan. Dat heeft uiteindelijk een sterk verbeterd Schijndel  opgeleverd, wat in de laatste vijf wedstrijden vier keer de winst pakte. Dat is geen toeval. Het enige vervelende is dat de verliespartij tegen concurrent De Valk was, maar daar moeten we van leren. Er is bij ons het besef dat wij misschien niet de beste spelers van de hoofdklasse hebben, maar dat we als team wel tegen iedereen resultaat kunnen pakken. Want we hebben natuurlijk wel kwaliteiten. Elke wedstrijd begint bij strijd, duels winnen en van daaruit onze kwaliteiten benutten en daar hoort natuurlijk ook tactische discipline bij. Als we dat wekelijks opbrengen, maak ik me weinig zorgen. En dan kunnen we elkaar in ieder geval nooit iets verwijten.”

Tien finales
Met de vierde overwinning in de laatste vijf duels doet Schijndel erg goede zaken. Maar helaas voor de geel-blauwen wonnen ook Deurne en OSS’20, concurrenten in de strijd tegen degradatie, hun wedstrijden. “Natuurlijk is dat jammer”, zegt Brands, “maar uiteindelijk moeten we alleen naar onszelf kijken. Op de andere wedstrijden hebben we geen invloed.” Zondag dan maar opnieuw voor drie punten gaan, die dan zomaar eens dubbel zouden kunnen tellen. De uitwedstrijd tegen OSS’20 staat namelijk op het programma. “Dat wordt zeker een belangrijk potje. Maar we spelen nog tien finales en zo moeten we ze ook benaderen”, vindt de trainer.

Vervangers
Pijnenburg, zondag nog twee keer trefzeker tegen UDI’19, verlaat Schijndel na dit seizoen voor de tegenstander van aanstaande zondag, zo werd gisteren bekend. Ook besloot verdediger Rik van de Broek over te stappen naar OSS’20. Daarnaast is er nog het vertrek van Tuithof naar sv TOP en Sven Blummel sluit aan bij Jong PSV. “Dat zijn inderdaad aderlatingen”, moet Brands toegeven. “Of het ons lukt dat op te vangen? Dat gaan we zien.” Er zijn nog geen vervangers gepresenteerd. “Maar we zijn op de achtergrond wel bezig”, wil de coach er over kwijt. Er zijn al verschillende regionale spelers op gesprek geweest, maar de financiële mogelijkheden zijn beperkt bij Schijndel. De club zal dus wederom creatief moeten zijn.

150226_stand_hoofdklasseB

Geef een reactie