TGG kan zondag alleen maar winnen

DEN BOSCH – We zijn amper 14 wedstrijden onderweg, maar hij heeft er alweer meer dan twee dozijn in liggen. Günther van Meurs bewijst zijn status als goalgetter wederom en tekende zondag voor zijn 23e, 24e én 25e treffers in de 4e klasse F. Hij neemt daarmee bijna de helft van de productie van lijstaanvoerder TGG voor zijn rekening.

“Jazeker, het gaat weer lekker”, zegt de topschutter van The Goal Getters als wij hem weer eens benaderen voor een praatje. “De teller staat alweer op 25. We zijn er nog lang niet, maar als we zo doorgaan, dan komt het kampioenschap dichterbij. Waar we in de eerste competitiehelft na rust nogal eens niet brachten wat we moesten doen – de stand verder uitbouwen dus – hebben we afgelopen zondag wel gewoon in de tweede helft de voorsprong vergroot. Een goede herstart van de competitie, die nu eindelijk is begonnen. Daar bende wel aan toe na zo’n lange winterstop. Nu volle bak tien weken knallen.”

Enige concurrent
TGG won afgelopen weekeinde met 6-0 van BZS, maar dat was niet de enige winst voor de koploper. “De nummer 3, Jan van Arckel, heeft verlies geleden uit bij SCR”, weet Van Meurs. “Daardoor is er een gat is ontstaan van 6 punten tussen onze naaste achtervolger Wilhelmina en Teisterbanders en Jan van Arckel. Wij hebben daarnaast nog een wedstrijd tegoed, dus Wilhelmina is nu onze enige concurrent.”

Win-win situatie
Komende zondag gaat TGG op bezoek bij Elshout, maar is er nog een andere interessante ontmoeting. Wilhelmina speelt uit bij Teisterbanders, dat niet alleen de gedeelde nummer 3 van de ranglijst is, maar ook de lijstaanvoerder van de periode. Van Meurs: “Als Teisterbanders die wedstrijd wint, kunnen ze de tweede periode pakken. Wij hebben nog geen periode en grijpen dan ook naast de tweede, maar hebben dan wel 6 verliespunten minder dan Wilhelmina. Mocht Wilhelmina winnen van Teisterbanders, dan pakken wij zelf de periode. Altijd een win-win situatie voor ons dus.”

Messen geslepen
Met Elshout heeft TGG zelf nog iets goed te maken. “Tegen hen hebben we thuis onze enige nederlaag geleden in de afgelopen 40 wedstrijden. Op een discutabele manier. Daarnaast was er nog de uitspraak van de trainer van Elshout, waarover nogal wat commotie is geweest. Daar zal ik verder maar niet op in gaan. Maar ga er dus maar vanuit dat onze messen geslepen zijn zodra wij afreizen naar Elshout!”

150227_stand_4eklasseF

 

2 gedachten over “TGG kan zondag alleen maar winnen

  • 1 maart 2015 om 22:43
    Permalink

    Wel grappig dat TGG niet weet dat de nieuwe periode is begonnen. Dus de uitslag van teisterbanders Wilhelmina is daarvoor niet van belang. Die valt onder de 3de periode.

Geef een reactie