Onderling duel moet kampioenschap beslissen

150430_michielbuijsHet mooiste affiche van de 073-regio speelt zich dit weekend af in Vught. In 3C mogen de twee ploegen die al het hele jaar bovenaan staan in een onderling duel uitmaken wie kampioen wordt. Real Lunet heeft, gezien de twee punten voorsprong, iets betere papieren. En dus moet Emplina vol voor de winst gaan, wil het de koppositie vlak voor de eindstreep overnemen.

Voor beide ploegen lijkt de laatste wedstrijd van het seizoen op papier een formaliteit. Emplina speelt op zondag 10 mei thuis tegen het al gedegradeerde OSC’45, terwijl Real Lunet het ‘uit’ opneemt tegen buurman Zwaluw VFC, die is veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. De burentwist neemt echter dermate serieuze vormen aan, dat cadeautjes zeker niet gegeven zullen worden. Sterker nog, Zwaluw zal er alles aan doen om Real Lunet van de titel af te houden. “Daar wil ik het niet op aan laten komen”, zegt trainer Glenn Simon dan ook. “We gaan er alles aan doen om het zondag af te maken. Wat een finale wordt dat. De winnaar is gewoon kampioen. Het is voor ons de wedstrijd van het seizoen en als we winnen de wedstrijd uit de geschiedenis van Real Lunet.”

Stuivertje wisselen
Het wordt zondag voor beide partijen erop of eronder. Emplina-aanvaller Michiel Buijs kan dat beamen: ”Zondag wordt het de wedstrijd waar we het hele jaar voor hebben gespeeld. We hebben nogal eens stuivertje gewisseld dit seizoen, laat dat aanstaande zondag dan nog maar één keer gebeuren. We zullen twee ploegen gaan zien die aan elkaar gewaagd zijn. Het zal een fel potje worden, want degene die wint is de kampioen, naar alle waarschijnlijkheid. De ambiance en publieke opkomst zal ongetwijfeld massaal zijn en dat is alleen maar mooi om mee te maken.”

Klein verschil
De heenwedstrijd eindigde op 7 december 2014 in een 2-1 overwinning voor Emplina. Destijds kwam Real Lunet na een half uur met tien man te staan, toen Danny Nguyen een rode kaart kreeg. Emplina had het met een man meer erg moeilijk tegen Real, dat ondanks de rode kaart vooruit bleef spelen. Een kleine tien minuten voor tijd werd het echter toch 2-1 voor Emplina. Komende zondag zal het verschil opnieuw klein zijn, denkt Buijs: ”Het zal geen grote overwinning worden voor een van de twee. Beide teams kunnen denk ik niet op de nul spelen en daarom verwacht ik ook een wedstrijd die veel op en neer zal gaan. We zijn aan elkaar gewaagd, maar ik denk dat wij als team verder zijn dan Real Lunet. Ik ga vol voor de overwinning voor Emplina!”

De wedstrijd Real Lunet – Emplina begint aanstaande zondag 3 mei om 14.30 uur op sportpark Bergenshuizen te Vught.

150430_stand_3eklasseC

Eén gedachte over “Onderling duel moet kampioenschap beslissen

  • 4 mei 2015 om 07:59
    Permalink

    proficaat real lunet ,, namens rkjvv , super 2 klasse , we hopen real te ontmoeten in de tweede klas ook empelina zou mooie zijn meer clubs uit de regio ,

Geef een reactie