Kans op landstitel én degradatie voor Burg

coenburgDEN BOSCH – Het was een weekend van uitersten voor Coen Burg. De goalie won zaterdagavond in een beladen duel met FCK/De Hommel nipt van AORC en bereikte daarmee de finale om de landstitel in het zaalvoetbal. Een dag later wist hij met CHC echter niet te winnen van Best Vooruit en dus wacht op het veld de nacompetitie.

Dat laatste zorgde toch voor een flinke teleurstelling. “Pff, we scoren niet”, zegt Burg. “Hopelijk gaat dat in de nacompetitie anders.” Al het hele seizoen is het uitblijven van doelpunten een groot probleem voor tweedeklasser CHC. “Ik geloof dat we er maar 28 hebben gemaakt in 26 wedstrijden. Dat is wel heel weinig natuurlijk. Of we een kwaliteitsinjectie nodig hebben. Ja, een echte spits kunnen we wel gebruiken, haha. We hebben al zes wedstrijden geen goal meer gemaakt. Alleen uit een vrije trap en penalty.”

Billenknijpen
Om het tweedeklasserschap veilig te stellen moet er toch nog echt een paar keer gewonnen worden. Allereerst van Braakhuizen, daarna van Emplina of Dommelen. “Dat wordt een flinke opgave”, weet Burg. “Eerst Braakhuizen maar eens zien te pakken, dat is al een lastige ploeg.” Hij baalt dat het zo ver is gekomen. “Als we de kansen hadden benut die wij allemaal gemist hebben, dan hadden we misschien wel 6 of 7e gestaan. Nu is het nog billenknijpen, maar ik heb nog steeds vertrouwen in een goede afloop.”

Lachen, juichen, janken
Maar eerst zaterdag maar eens die eerste finale om de landstitel in het nationale zaalvoetbal. Een rare situatie voor Burg. “Zeg dat wel. Zaterdag sta je te lachen en juichen en zondag was het janken. Heel apart.” Tegen AORC was er ook alle reden om blij te zijn, want de ontlading was groot. “Uit hadden we vorige week al met 2-3 gewonnen en thuis werd het zaterdag 4-3. Het was een spannende wedstrijd, tot de laatste seconde, haha…”

Daarmee zegt de jonge Bosschenaar niets te veel. In de eredivisie wordt gespeeld met zuivere speeltijd en dus mocht AORC met nog 0,3 seconden op de klok nog een corner nemen. “Er kwam een strakke bal die tegen een medespeler van mij aankomt en in de goal vliegt terwijl de zoomer ging”, vat Burg samen wat er in die fractie van een seconde gebeurde. Of beter gezegd, in én na die 0,3 seconde, volgens de scheidsrechters. Want het doelpunt werd afgekeurd, met chaotische toestanden op het veld tot gevolg. “Naar mijn weten werd ie terecht afgekeurd”, zegt Burg. “Als ie er rechtstreeks in gaat, dan had ie wel geteld. Er waren 3 of 4 arbiters en ze keurden hem niet goed. Ik denk dus dat ze de goede beslissing hebben genomen. Nu moeten we zaterdag thuis tegen FC Eindhoven volle bak!”

Telt het doelpunt of niet? Bekijk de samenvatting van het duel en oordeel zelf:

De eerste wedstrijd van de Brabantse finale begint zaterdag om 21.00 uur in sporthal de Maaspoort. Ook in de laatste ronde van de play-offs wordt er gespeeld in een best-of-three systeem. Wie het eerst twee keer heeft gewonnen, wordt dus landskampioen.

150511_eindstand_2eklasseF

Geef een reactie