Tweede kans voor BVV zaterdag

DEN BOSCH – De titel leek BVV niet meer te kunnen ontgaan. Toch slaagden de zaterdagvoetballers erin hem te verspelen. Wat rest is de nacompetitie, waarvoor Marco van Loon zijn mannen opnieuw moet zien op te laden. Zaterdag wacht Schoonhoven. Via hen en SSC’55 of Unitas kan BVV alsnog naar de 2e klasse.

Als we vragen of hij het zonde vindt dat Wilhelmina’26 met het kampioenschap aan de haal is gegaan, reageert Van Loon gevat: “Zonde? Nou, zo wil ik het niet noemen. Dit mag gewoon nooit gebeuren. Als je er zo dicht bij bent, vreet je voor mijn part het gras op. Dat miste ik wel bij de meeste spelers. De echte wil om te winnen, nee die zag ik niet. Maar ja, we moeten verder. We hebben nog een tweede kans en dat is via de nacompetitie.”

BVV kan helemaal niemand de schuld geven. Men heeft het echt aan zichzelf te danken. Het blijft eigenlijk onvoorstelbaar dat de voorsprong vergeven werd. “Ik heb altijd gezegd tegen de groep: ‘we zijn er nog lang niet’. Ik heb zelf genoeg in die situatie gezeten, dus weet dat je niet zomaar kampioen wordt. Je zult er tot de laatste wedstrijden honderd procent voor moeten gaan en gefocust moeten zijn. Maar wat kreeg ik als antwoord? ‘Het komt wel goed’… Nou, het kwam dus helemaal niet goed! We hebben 10 punten los gestaan, met een wedstrijd meer en nog 9 wedstrijden te gaan. Pff, ik was er echt ziek van en mijn assistent al helemaal.”

Nacompetitie
Helaas voor Van Loon en zijn mannen is het niet meer terug te draaien en dus zal het via de nacompetitie moeten gebeuren. Als BVV althans naar de 2e klasse wil? “Natuurlijk willen we dat. Maar dan zou iedereen er wel voor moeten gaan zoals in de eerste helft van de competitie. Geen gezeik en iedereen had alles voor elkaar over. Maar dat misten wij aan het einde.” Tegen Schoonhoven moet het dus anders. “Als we het op kunnen brengen wat we de eerste 17 wedstrijden hebben gedaan als groep, geef ik ons een goede kans. Gelukkig zie ik dat nu weer terug op de training.”

Wedstrijden apart
Als BVV afrekent met Schoonhoven, zaterdag uit en volgende week thuis, wacht in een dubbele finale de winnaar van het onderonsje tussen SSC’55 en Unitas. “Schoonhoven ken ik niet. Ik heb ze vorige week wel een keer zien voetballen. Toen was ik er niet onder de indruk van. Ze maakten veel gebruik van de lange bal. Maar het zijn wedstrijden apart, dat weet ik maar al te goed. Als mijn jongens zich beseffen waar het om gaat en er voor gaan, maken we een goede kans. Maar dan moeten wel alle neuzen dezelfde richting op wijzen.”

150511_eindstand_3eklasseD_zat

Geef een reactie