Tranen en vreugde na nacompetitiefinales

DEN BOSCH – Vandaag werd er voor het laatst gevoetbald in seizoen 2014-2015. De (tweede) finaleronde van diverse nacompetities stond op het programma en dat zorgde voor vreugde en verdriet bij betrokken verenigingen. Zwaluw VFC en Den Dungen lachten, terwijl RKJVV, Emplina en Wilhelmina een tikkie te verduren kregen.

Zwaluw en Wilhelmina mochten in een onderlinge strijd uitmaken wie volgend jaar in de 3e (en 4e) klasse uitkomt. De heenwedstrijd werd vorige week met 1-2 gewonnen door de Vughtenaren en ook op eigen veld ging de overwinning vanmiddag naar Zwaluw. Bij rust was het, na goals van Sam Nahumury en Jochem van Dinther, 2-0 en die uitslag stond ook na 90 minuten op het bord. Zwaluw VFC blijft dus in de 3e klasse, terwijl Wilhelmina het ook komend seizoen in de 4e klasse moet gaan proberen.

Den Dungen wist wél te promoveren. Men won de thuiswedstrijd vorige week al met 5-0 van Woenselse Boys en dus leek het al zo goed als zeker dat de groen-witten naar de 3e klasse zouden gaan. Dat moest echter eerst nog maar eens waargemaakt worden en dat gebeurde vanmiddag. Dik in de tweede helft scoorde Woensel pas voor het eerst – en uiteindelijk ook voor het laatst, waardoor het feest voor Den Dungen kon losbarsten.

RKJVV won de eerste pot tegen RKVVO eveneens, thuis met 1-0, maar het ging alsnog mis. In Oers (Veldhoven) trapte Nicky Hendriks al na een halfuur na en hoewel het tiental Bosschenaren lang stand hield, ging de ploeg toch ten onder. RKVVO won met 2-0 en wisselt daardoor stuivertje met RKJVV, dat naar de 3e klasse degradeert.

Emplina wilde, net als RKVVO, ook heel erg graag tweedeklasser worden, maar slaagde niet in die missie. Vorige week werd een 2-0 voorsprong op eigen veld verspeeld tegen Braakhuizen en in het uitduel ging het helemaal mis. 4-1 werd het en daarmee is duidelijk dat de club uit Empel ook volgend jaar hoort bij de vele derdeklassers uit onze regio.

Gisteren hadden ook de zaterdagelftallen van Nivo Sparta en BVV de kans op promotie. Die strandden echter allebei in de finale van de nacompetitie. Nivo speelde met 1-1 gelijk tegen GDC, waardoor de 1-0 nederlaag in de uitwedstrijd niet werd weggepoetst. BVV speelde eveneens met 1-1 gelijk en ook dat was voor hen niet genoeg, omdat Unitas in Den Bosch met 1-2 te sterk was geweest.

In de loop van deze week, wanneer de feestdampen weer wat zijn opgetrokken en de degradatietranen zijn gedroogd, reacties uit alle kampen op onze website.

16 gedachten over “Tranen en vreugde na nacompetitiefinales

 • 7 juni 2015 om 22:53
  Permalink

  Zwaluw wint door het gedrag van de scheidsrechter hoezo Wilhelmina 8 gele kaarten en zwaluw 0 hoe kan de kncb een kleuterklas aantellen met zon belangrijk wedstrijd scheids rechter 18 jaar en een scheidsrechter van 17 jaar wij voelen. Ons genaaid. Maar volgend jaar beter

  III

 • 7 juni 2015 om 22:57
  Permalink

  Sorry Jos maar de kleuterklas was vandaag het elftal van Wilhelmina zelf. Dat de wedstrijd met 10 geel zwarten is geëindigd mag een wonder heten. De scheidsrechter hiervan de schuld geven is onder de maat. Jammer dat je niet tegen je verlies kan. Zwaluw was gewoon beter.

 • 7 juni 2015 om 23:00
  Permalink

  BVV zaterdag heeft zich ook weer van haar beste kant laten zien, maar zal natuurlijk wel weer aan de tegenstander of scheidsrechter liggen.

 • 8 juni 2015 om 09:13
  Permalink

  Bij de wedstrijd tussen zwaluw en wilhelmina waren vele kaarten inderdaad terecht. Echter, was de scheidsrechter niet consequent en hadden spelers van zwaluw al vlak na het eerste fluitsignaal een paar kaarten verdient. Ook meen ik gehoord te hebben dat de grensrechter aan de kant van de tribune de schoonzoon was van iemand uit het bestuur van Zwaluw, de man met de zonnenbril die continue stond te filmen. Zwaluw was beter dankzij de schoppen die ze mochten uitdelen, terwijl Wilhelmina de bal na het laatst fluitsignaal geen hengst mocht geven uit emotie. De scheidsrechter was bagger en had totaal geen controle over de wedstrijd. Met een fatsoenlijke, meer ervaren scheidsrechter was de wedstrijd volledig anders geweest.

 • 8 juni 2015 om 11:40
  Permalink

  De schoppen die zwaluw uitdeelde? Beetje jammer dat jullie wederom excuses aan het zoeken zijn. Schandalig vertoning van Wilhelmina zijde

 • 8 juni 2015 om 13:28
  Permalink

  Het probleem bij RKJVV dit jaar is dat ze de echte clubmensen dit jaar hebben laten gaan. Op de laatste overschrijvingsdag komen er spelers die niet zouden komen, 100 procent uitgesloten zei Meneer Huisman. Uiteindelijk zijn ze toch gekomen, onbegrijpelijk! Het resultaat is duidelijk, degradatie. Zakken gevuld en weg zijn ze weer. Ik vind het jammer voor Nicky Bijsterveld, clubman met altijd 100 procent inzet.

 • 8 juni 2015 om 14:39
  Permalink

  Clubmensen laten gaan? Volgens mij wilde Richard van Rijn zelf zijn zakken gaan vullen in Tiel en hetzelfde gold ook voor christoffel de Rouw die naar zijn vriendje William bij Bvv wilde gaan. Altijd maar de vinger naar andere wijzen en nooit zelf in de spiegel kijken. De enige die flink betaald kregen bij RKJVV waren Jordy van Dinteren en Johan Eerhart. Beide waren dit seizoen dramatisch slecht, hoorde zelfs dat Johan Eerhart de laatste 3 maanden 2 keer getraind heeft, maar daar treed het bestuur niet tegen op.

 • 8 juni 2015 om 14:54
  Permalink

  Wordt tijd dat het bestuur de enige echte RKJVV’er Johan Marce als hoofdtrainer gaan aanstellen.
  Met zijn wedstrijdmentaliteit en voetbalinzicht/gochme zal RKJVV snel weer terug keren in de 2e klasse!

 • 8 juni 2015 om 15:03
  Permalink

  Beste Wim,

  Van Christoffel klopt niet wat je zegt. Omdat er vorig seizoen halverwege vieze spelletjes zijn gespeeld is hij weggegaan. Meerdere malen gevraagd aan meneer Huisman wie er zouden komen, en toen werd er verteld dat hij het met de huidige selectie wilt gaan doen. Niks van waar kijk maar wat er gehaald is. Oja, Jordy in de plaats van Younes dat wordt wel opgevangen zei die, whahahahah. De beste man zorgt ervoor dat Gestel promoveert.

  Johan Marce en Fatah Hadouir kunnen RKJVV zeker naar hoger niveau brengen. Bij de Hommel heeft ie het al meerdere keren bewezen

 • 8 juni 2015 om 23:30
  Permalink

  Wim .. Richard van rijn heeft zeker zijn zakken gevuld geef hem ingelijk.. Hoofdklasse kampioen geworden .. Doet rkjvv allemaal zelf dit en als het niet loopt of wat dan ook wijzen ze altijd na andere .. Terwijl ze afgelopen jaren spelers lieten gaan ofnniet naar om werd gekeken die nu de sterren spele en zeer goed konden gebruiken dit jaar .. Nee rkjvv haalt liever zakkevullers wat je dan als resultaat krijgt niks

 • 9 juni 2015 om 09:12
  Permalink

  rkjvv we staan in de 3e klas , maar we komen terug , we worden kampion zonder meer en we dat worden wij ook in de 2e klas , en alles wij in de tweede klas hadden gebleven dan hadden wij nog kampion geworden , zou is dat , maar door veel fouten enz enz is dit gebeurd , , we kunnen alles de schuld geven .we zij allemaal verrantwoorlijke voor , maar het brengt ons toch ook weer mooie dingen kijk naar de 3e klas , 15 klio meter rond den bosch , terug naar de 3e klas doet pijn ,wij hebben een trost de kleinste club speelt al meer dan 8 jaar en daar voor ook al 2e klas en 1e klas m wel heel mooie , maar er gaan mooie dingen gebeuren op rkjvv , let maar op echt iets heel mooie waar ander clubs van dromen gaat op rkjvv gebeuren
  oja alles je wat te zeggen hebt zet je goede naam er bij weet we iets dank u rkjvv een

 • 9 juni 2015 om 23:41
  Permalink

  Gei ken niet spellen

 • 10 juni 2015 om 09:26
  Permalink

  he groen hoe gaat het met uwe,s
  gewitte doch da nie mijn sterkste kant is hahahh

 • 10 juni 2015 om 10:00
  Permalink

  Hoi Gerrit, degene die de opmerking van ” Gerard de G” schrijft ben ik niet , ik zet mij naam en e-mail adres erbij dé witte toch dus iemand anders gebruikt of misbruikt mijn gegevens hahahah , met mij gaat alles zijn gangetje Gerrit

 • 10 juni 2015 om 10:10
  Permalink

  we blijven altijd last houden van spione

 • 15 juni 2015 om 11:13
  Permalink

  Zo is dat

Geef een reactie