‘We hebben het zelf zover laten komen’

DEN BOSCH – Als er íemand hevig teleurgesteld was na de degradatie van RKJVV, was het Nick van Bijsterveld wel. De clubman in hart en nieren is ook nu, vijf dagen later, de teleurstelling nog altijd lang niet te boven. “We hebben het zelf zover laten komen. Het is onze eigen schuld dat we nacompetitie moesten spelen. Er zat zoveel kwaliteit in de selectie, alleen is dat er helaas nooit uitgekomen.”

De grootste periode van het seizoen verkeerde RKJVV in zwaar weer. De resultaten waren ondermaats en degradatie lag lange tijd op de loer. Toch kwam er een goede periode en plots leek de Bossche club zich rechtstreeks te gaan handhaven. Matige wedstrijden in de slotfase van het seizoen zorgden echter toch voor nacompetitie en daarin ging het in de finale mis. Thuis werd met 1-0 gewonnen van RKVVO, maar uit werd het 2-0 en dus zakt RKJVV na negen jaar terug naar de 3e klasse.

Van Bijsterveld kan er kort over zijn: “Het is echt een zwaar kloteseizoen geweest. Ik denk dat het aan verschillende factoren heeft gelegen. De instelling op de training, de onrust rondom de vraag of RKJVV door zou gaan of niet, verschillende opstellingen door voornamelijk schorsingen. En daarnaast hebben wij onze naam niet mee. Het lijkt in mijn beleving dat wij de scheidsrechters niet altijd mee hebben.”

Nu maar eens de wonden likken en het positief afsluiten door met als groep nog een keer bij elkaar te komen, is het devies van de aanvoerder. “We gaan ons richten op volgend seizoen, want RKJVV hoort veel hoger te staan dan waar we komend jaar spelen.” Met welke groep dat gaat gebeuren, is Van Bijsterveld nog niet helemaal duidelijk. “Er komen zover ik weet jonge, onbekende spelers en dat is misschien wel goed om daar weer iets mee op te bouwen. Daarnaast zijn ze bezig om een 2e elftal en lagere elftallen te creëren, zodat sowieso een back-up is voor het eerste.”

Eén gedachte over “‘We hebben het zelf zover laten komen’

  • 15 juni 2015 om 10:47
    Permalink

    top nick wat je hier neer zet , rkjvv gaat met 9 teams
    beginnen 300 % groei en een a team er bij wat willen ze op rkjvv nog meer
    nog meer groei ja daar gaan ze voor

Geef een reactie