BVV’ers vervangen zes basisspelers bij BLC

teunkessens_gala2015DEN BOSCH – Na een goed seizoen in de 3e klasse D is er veel gebeurd binnen de selectie van BLC. Zes (basis)spelers zijn vertrokken, maar er komt ook een zevental BVV’ers voor terug. Trainer Maarten van Lith zal dus enige tijd nodig hebben om er een geoliede machine van te maken, verwacht aanvaller Teun Kessens, die wél is gebleven.

Martijn de Wildt vertrekt naar het naar de hoofdklasse gepromoveerde LRC, Tim van de Rijdt, Ted van Lokven, Maikel Willems en Arjan Poelstra zijn allemaal gestopt en Halim Abdelhauoi doet een stapje terug. Afgelopen jaar waren dat allemaal basisspelers, dus zal er bij BLC het een en ander moeten gebeuren om weer op volle oorlogssterkte te komen. “Gelukkig komen er een aantal goede spelers voor in de plaats”, weet Kessens. Keeper Björn Vorstenbosch, Ivo Mulders, Danny Mulders, Francis van Esch en Joost Valkenhoef komen over van de zaterdagtak van BVV en Jori van de Berk en Mischa Stuiver maken de overstap van de zondagafdeling van de andere Bossche club.

Ingespeeld
“Het is moeilijk in te schatten hoe komend seizoen zal verlopen”, zegt Kessens. “Er zijn weliswaar sterke nieuwe spelers bijgekomen, maar het duurt even voordat iedereen op elkaar ingespeeld is. Maarten van Lith is een trainer die met veel enthousiasme en een duidelijke visie een groep goed kan sturen. Ik verwacht dus dat we niet helemaal opnieuw hoeven te beginnen. Hopelijk gaan we het beter doen in uitwedstrijden, want daarin hebben we vorig seizoen echt ondermaats gepresteerd. We zullen uit anders moeten spelen dan thuis. Daar lukte het vaak om op ons kunstgrasveld vanuit achteruit op te bouwen en veel kansen te creëren. Ook werden tegenstanders vroeg onder druk gezet. In uitwedstrijden waren we vaak geen schim van de ploeg die we thuis waren.”

Toekomst BLC
Los van het eerste elftal is er allerlei progressie te zien binnen de club van Zuid. Men is blij met de aanstelling van een nieuwe kracht die zich onder meer gaat bezighouden met de jeugd. Kessens: “Herwin Kappé wordt Hoofd Technische Zaken. Hij heeft veel ervaring met het opleiden van jeugdspelers, dus de toekomst ziet er goed uit voor de club. Een goede zaak. Ze zijn ook druk bezig met de plannen voor (ver)nieuwbouw van het clubhuis. En twee velden zijn er onlangs, met dank aan de gemeente, volledig uit gehaald en opnieuw aangelegd met een beter drainagesysteem. Iedereen bij BLC kijkt dus uit naar het nieuwe seizoen!”

150511_eindstand_3eklasseD_zat

2 gedachten over “BVV’ers vervangen zes basisspelers bij BLC

  • 25 juni 2015 om 13:26
    Permalink

    Goed bezig BLC!

  • 26 juni 2015 om 11:02
    Permalink

    Prima verwoord Teun.Veel succesvolgend jaar .Ook de nieuwe mensen van harte welkom bij BLC.Ik wens de selectie ook veel plezier van 26 tot 28 juni veel plezier in Koln.

Geef een reactie