Meulendijk gaat meer eisen van zijn spelers

emplina_accomodatieEMPEL – De eerste trainingen met de nieuwe groep zitten er bij derdeklasser Emplina alweer op. Ook de officiële kick-off. “Ik heb de jongens daarbij verteld wat ik van ze verwacht en verlang. Dat zal meer zijn dan vorig jaar. Het niveau van de trainingen moet omhoog en vooral de intensiteit.” Hoofdtrainer Erik Meulendijk is duidelijk; zijn mannen kunnen aan de bak.

Dat de 3e klasse C, waarin Emplina afgelopen jaar als nummer twee eindigde achter kampioen Real Lunet, komend jaar nóg fraaier wordt, is Meulendijk bekend. “Het wordt zeker een mooie competitie. Alle teams zijn er ook beter op geworden. Wij zelf ook? Dat denk ik wel. Al valt het natuurlijk te bezien hoe de nieuwe jongens het gaan doen. Vooral de doorgestroomde jeugdspelers moeten het hogere tempo, meer gochme en fysiekere spel snel zien op te pakken. Ook ik zal anders coachen en meer eisen tijdens trainingen. Als we dat oppikken en dat samen goed valt, hebben we een betere en bredere selectie met meer inhoud.”

Concurrentiestrijd
Emplina neemt afscheid van Ricardo Gevers (gestopt), Luke van Ham (Wilhelmina) en Marciano Henskens (RWB). De club verwelkomt Luuk van de Vondervoort (Woezik) Emiel van Haren (Ons Vios), Bas Mol en doelman Tom Stupers van OJC Rosmalen. “Of Tom eerste keus wordt? Het zal een mooie concurrentiestrijd worden met Tony Salm. Maar dat geldt voor bijna alle posities. De selectie is een stuk breder doordat nu de eerste lichting van het jeugdbeleid door gaat breken. Het voordeel is ook dat vrijwel iedereen de ervaring die ze afgelopen seizoen hebben verkregen, mee gaat nemen.”

Beter en fitter
Vrijwel het het hele seizoen was Emplina in strijd om het kampioenschap, maar men greep net naast de titel en uiteindelijk ook promotie. “We waren net niet goed genoeg, dus dat zal moeten veranderen. Het moet beter en vooral fitter. En ik verwacht dan ook dat de spelers dat laten zien op trainingen en vertalen naar wedstrijden. Vooral op het mentale vlak zullen we denk ik laten zien dat we flinke stappen hebben gemaakt door deze voor ons negatieve apotheose. Maar deze ervaring hadden we ook nodig om een volgende stap te zetten.”

Geef een reactie