24-jarige Peeters nieuwe hoofdtrainster Zwaluw

rogerschouwenaar2VUGHT – Bij Zwaluw VFC staat Roger Schouwenaar niet meer aan het roer. De club heeft per direct (‘in goed overleg’) afscheid genomen van de trainer/coach, die in zijn kielzog ook elftalleider Bert Wisman zag vertrekken. Marlou Peeters, vanaf het begin van het seizoen trainster van het tweede elftal, is de nieuwe eindverantwoordelijke bij de hoofdmacht.

In een persbericht laat het bestuur van Zwaluw weten dat er afscheid is genomen van Schouwenaar (foto) en Wisman om met een compleet nieuwe technische staf rondom het eerste elftal de tweede helft van het seizoen in te kunnen gaan.

Vrouwenvoetbal
Peeters zal tot het einde van het seizoen het eerste elftal onder haar hoede nemen. Haar taken bij het tweede team worden tot die tijd overgenomen door Edith Martens, die in het verleden onder meer assistent-coach was van het 1e vrouwenteam van PSV. Ook Peeters is afkomstig uit het vrouwenvoetbal. De Dongense moest door blessureleed haar eigen carrière staken, maar is in bezit van diploma TC 2 en spreekt de ambitie uit ook op trainersvlak te gaan voor het hoogst haalbare. Peeters (foto) is pas 24 jaar en voetbalde in haar korte loopbaan in de eredivisie en Beneleague bij Willem II, VVV-Venlo en PSV. Ook kwam ze tot een aantal interlands voor het Nederlands dameselftal. Deze zomer streek ze neer bij Zwaluw, waar ze het tweede elftal verlaat als rode lantaarndrager van de reserve 1e klasse. De selectiespelers worden vanavond nader geïnformeerd door het bestuur.

151124_marloupeeters_zwaluw

Geef een reactie