De wonderbaarlijke opmars van BVV 2

bvvDEN BOSCH – De plannen waren groots, maar na de eerste maand in de reserve 1e klasse leek daar nog geen fractie van terecht te komen. Kansloos stond BVV 2 onderaan en het zou een zwaar seizoen tegemoet gaan, zo was de algemene gedachte. De laatste zes duels werden echter zowaar allemaal gewonnen en dus gloort er weer volop zonlicht aan de horizon.

Lees ook: BVV 2 wil doorstoten naar reserve hoofdklasse (27-08-’15)

“In het begin van het seizoen zag het er niet goed uit voor ons”, is Ian Willems zich maar al te goed bewust. “We hadden 13 goals tegen, 2 voor en waren met 0 punten uit 4 duels de nummer laatst. Dat was zeker niet wat we er van hadden verwacht. Natuurlijk is de 1e klasse een niveau hoger dan de competitie waar we vorig jaar in uitkwamen, maar zo’n start… dat had natuurlijk nooit mogen gebeuren. We faalden vooral in het afwerken en daarbij gaven we veel te makkelijk kansen weg.”

Trainer Serge van der Linden bleef ondanks de nederlagen die aaneen werden geregen vertrouwen houden in zijn elftal, vertel doelman Willems: “Hij herhaalde elke week weer: ‘Jongens, rustig blijven en niet te negatief worden, maar blijf geloven in je zelf en in het team. Die punten komen vanzelf’. Daarnaast moest iedereen gewoon harder werken voor en met elkaar. Met een systeemverandering moest alles goed gaan komen en gelukkig kwamen de punten ook echt. We hebben nu de laatste 6 wedstrijden met winst afgesloten, wat natuurlijk fantastisch is voor de hele ploeg.”

Op dreef
De goede sfeer is weer helemaal terug bij het tweede elftal van BVV en alles valt momenteel op zijn plek. “We scoren nu al iets makkelijker en geven ook steeds minder kansen weg. Vooral Sjeffie van Esch is aardig op dreef. Die scoorde al 6 wedstrijden op rij. Er worden weer dingen van elkaar geaccepteerd en iedereen kent zijn kwaliteiten. Daardoor is het aantal doelpunten tegen ook flink gedaald. Achterin staat het nu beter, waardoor het voor mij als keeper ook een fijner gevoel geeft. We hebben er in de laatste 6 wedstrijden maar 3 tegen gekregen, dat zegt voldoende.”

Promotie
BVV 2 wil nog altijd doorstoten naar de reserve hoofdklasse en is er dus alles aan gelegen om deze reeks voort te zetten. “Dat zal moeten, willen we in aanmerking komen voor promotie. Periode 2 is nu twee wedstrijden onderweg en we staan bovenaan. Willen we er aanspraak op maken, dan moeten we de komende 3 duels minimaal 6 punten pakken. De laatste voor de winterstop spelen we tegen koploper Brabantia 2. Die staan nu 8 punten voor op ons, dus winnen we van hen, dan doen we helemaal goede zaken. Maar eerst de focus op Best Vooruit 2 en Zwaluw VFC 2. Die moeten we hoe dan ook winnend afsluiten. Maar wij kunnen van iedereen winnen maar ook verliezen. Ik denk dat in de hele competitie het niveau dicht bij elkaar ligt. Als we in de top-5 eindigen, dan mogen we trots zijn als promovendus. Maar zodra we een kans zien op een periodetitel of zelfs een kampioenschap, willen wij die met beide handen aanpakken…”

151125_stand_res_1eklasse

Geef een reactie