CHC – TGG; de derby die niet echt leeft

chc_tggDEN BOSCH – Met CHC tegen TGG staat er ook komend weekend weer een onvervalste Bossche derby op het programma. Speciale gevoelens ontbreken, maar voor beide clubs wordt het wel een wedstrijd van erop of eronder: aanhaken bij de subtop of voorlopig genoegen nemen met het rechterrijtje. Wij spraken erover met Samir Johri en Bas van Zeelst.

“Het zal een spannende derby worden, waarbij de punten hard nodig zijn aan onze kant”, steekt Johri van wal. CHC vinden we terug op plaats 9 en dat kan beter voor de club die gedegradeerd is uit de 2e klasse. “We zijn voetballend elke wedstrijd sterker, alleen ontbreekt het aan scorend vermogen momenteel. Of Moeshin (Hamria, die in de beginfase van de competitie aan de lopende band het net wist te raken, red.) aan banden is gelegd? Nee, die had last van een liesblessure. Was niet helemaal fit. Hij is nog steeds aan het tobben, maar wel fitter aan het worden.”

Balkunstenaars
TGG speelde de afgelopen twee weken niet, omdat de wedstrijd tegen DSC tot twee keer toe werd afgelast. Jammer, vindt Van Zeelst, want zijn ploeg had graag willen voetballen. En winnen. “We hebben te vaak onnodig punten verloren. Daarom is het belangrijk om zondag te winnen, zodat we aansluiting houden met de bovenste ploegen. Als we gewoon in een hoog tempo voetballen, met het koppie erbij, dan zijn we volgens mij als team beter dan CHC. Maar als we dat niet doen en die gasten gaan met de bal aan de haal, dan wordt het een moeilijk verhaal. Er zullen vast veel balkunstenaars in staan.”

Geen bekenden
Voor de middenvelder van TGG is het niet echt een speciale pot. “Alleen Kevin Kuiper, die ik nog ken van OJC A1, speelt bij CHC. En met Coen Burg speelde ik samen tijdens onze periode in de jeugd van RKC, dus dat is wel leuk.” Speciale gevoelens heeft Johri andersom ook niet echt bij TGG: “Nee, niet echt. Er voetballen geen bekenden, dus voor mij is het een duel als alle anderen.” Desondanks zal de inzet zondag hoog zijn. Er wordt afgetrapt om 14.30 uur op sportpark De Schutskamp.

151117_stand_3eklasseC

Geef een reactie