Ook supertalent kan Nieuwkuijk nog niet helpen

151126_mitchelfitters_nieuwkuijk_dungenNIEUWKUIJK – “De stand zegt genoeg, denk ik. Het gaat voetballend gezien nog niet echt top. We hebben veel ingeleverd in vergelijking met vorig jaar. En nu zijn zowat alle belangrijke basisspelers ook nog geblesseerd.” 073voetbal spreekt met aanvaller Mitchel Fitters, een van weinige overgebleven cruciale krachten van Nieuwkuijk.

Met slechts 7 punten uit de eerste 10 wedstrijden staan Fitters en zijn teamgenoten voorlaatste in de 3e klasse C. “De club Nieuwkuijk – en dan met name de selectie – is te klein om het gemis van een aantal belangrijke spelers op te vangen. Wij hebben niet de luxe zoals bijvoorbeeld clubs als Haarsteeg en Emplina, waar de selecties over het algemeen wat breder zijn met A-jeugd spelend in hoofdklasse of zelfs hoger. Daarnaast wordt het elke wedstrijd weer duidelijk dat we niet in staat zijn om het spel te maken. Als iedereen fit is, hebben we met Brent de Wijs, Sjors Melskens, ikzelf en natuurlijk Max Raymakers genoeg spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Maar nu zij met drieën weg zijn gevallen hebben we in wedstrijden vaak te weinig stootkracht.”

Trainer
Wat Fitters (die op bovenstaande foto net de enige en dus winnende heeft gemaakt tegen Den Dungen) betreft zit trainer Ömer Kaya zeker niet op de schopstoel. “Hij is weer anders dan onze vorige trainer, Eddy Kok. Die stond meer tussen de groep, in combinatie met zijn voetbalachtergrond was hij de ideale trainer voor een club als Nieuwkuijk. Niet voor niets werden we twee jaar geleden kampioen. Ömer is meer een pure trainer, zoals je die bij hoger spelende teams ziet. Wat dat betreft is de cultuur in Kuijk wel even wennen voor een trainer als hij. Maar uiteindelijk moeten de spelers het toch zelf doen…”

Supertalent
Pas twee keer proefde Nieuwkuijk het zoet van een overwinning en er is dus nog weinig te vieren. Toch ziet Fitters een lichtpuntje: “Het is erg mooi om te zien hoe onze nieuwe ‘gelegenheidsaanvoerder’ Sven Janssen zich ontwikkelt. Sven is pas 19, maar stijgt iedere week met kop en schouders boven de rest uit. Ik weet dat clubs dit lezen en dan denken ‘prima’, maar ik daag clubs als OJC of andere hoofdklassers uit om hem eens mee te laten trainen. Ik weet zeker dat Sven het aan kan. Hij speelt al voor zijn vierde jaar in het eerste, vanaf zijn zestiende jaar. Echt een supertalent, dat ons qua niveau nu al ontstegen is.”

151117_stand_3eklasseC

Geef een reactie