Dorpenderby ten oosten van Den Bosch

nulandia_nooitgedachtNULAND/GEFFEN – Niet alleen ín de stad, ook ten oosten van Den Bosch wordt zondag een mooie derby gespeeld. Nooit Gedacht uit Geffen, dat sinds dit jaar hoort bij de gemeente Oss, gaat voor het eerst in jaren weer eens op bezoek bij Nulandia, wiens sportpark officieel op Bosch grondgebied is gevestigd. “Een mooie wedstrijd die meer telt dan een andere.”

Luuk van der Doelen kijkt met plezier uit naar het weekeinde. “Misschien is het wel de grootste derby voor beide clubs”, zegt de speler van Nulandia. “Het is alweer een paar jaar terug dat we elkaar in de competitie troffen (2007 om precies te zijn, red.), dus het is zeker een mooi vooruitzicht. Na wat gelijke spelen wordt het voor ons weer eens tijd om drie punten te pakken, dus daar gaan we alles voor doen.” De grote rivaal wil Van der Doelen Nooit Gedacht niet noemen. “Gekeken naar de stand zeker niet. Maar het zijn wel altijd grote wedstrijden voor beide clubs.” Volgens Frank van Herpen, een van de tegenstanders komende zondag, leven duels met EVVC en Margriet nóg meer dan die met Nulandia. “Maar natuurlijk is dit ook weer een mooie wedstrijd die meer telt dan een andere.”

Twijfelgeval
De verdediger van Nooit Gedacht hoopt op een mooie derby: “Maar voor ons is het vooral belangrijk dat we weer eens punten gaan pakken. Zelf mag ik weer spelen, na drie wedstrijden geschorst te zijn geweest. Tegen Avesteyn kreeg ik een directe rode kaart voor een overtreding. We hebben binnen het team nog wat blessuregevallen, sommige daarvan zijn nog een twijfelgeval voor zondag. We moeten ons als team laten zien, daar kunnen we zeker nog grote stappen in maken. Ik heb in ieder geval vertrouwen in een goede afloop.”

Teveel kwaliteit
Kijkend naar de staart van de ranglijst is de overwinning voor de Geffenaren nog harder nodig dan voor de buren. “Nog een keer degraderen zie ik niet zitten”, lacht Van Herpen als een boer met kiespijn. “Maar dat gaat ook niet gebeuren, hoor. Dat zei ik vorig jaar ook al, ja. En toen had ik inderdaad ongelijk. Maar dit keer weet ik het zeker, haha. Ik vind dat we teveel kwaliteit hebben binnen het team om in de 4e klasse te voetballen.”

Nulandia – Nooit Gedacht begint zondag om 14.30 uur op sportpark Duin en Dael.

151127_stand_3eklasseD

Geef een reactie