Elf vragen aan… Robert van der Heijden

robertvanderheijden_ireneGEMONDE – Voor de rubriek ‘Elf vragen aan’ gaan we dit keer net een beetje buiten ons gebruikelijke gebied. In Gemonde speelt namelijk al sinds 1944 de plaatselijke v.v. Irene. Na het deze zomer wegvallen van de 6e klasse is de club momenteel actief in de 5e klasse. Wij stelden elf vragen aan Robert van der Heijden, die Irene vorig jaar kwam versterken.

Naam: Robert van der Heijden.
Geboren: 2 januari 1983 te Veghel. Ik ben dus 32 jaar oud.
Clubs: Ik heb de hele jeugd van Blauw Geel’38 doorlopen, daar drie jaar in het eerste elftal gespeeld, daarna drie jaar bij SCI en sinds vorig seizoen voetbal ik voor Irene.
Positie: Centrale middenvelder, eigenlijk alle posities in de as, maar een voorkeur voor achter de spits.
Dagelijks leven:  Ik woon heel mijn leven al in Veghel en ben daar ook werkzaam bij Sligro Food Group. Ik ben getrouwd met Linda en samen hebben we twee kinderen, Tess (5) en Finn (2). Mijn hobby’s zijn uiteraard voetbal en karpervissen. Elk jaar ga ik een weekje naar Frankrijk met mijn broer en vrienden.

 1. Sterkste/zwakste punt: Het sterkst is mijn rechterbeen, het zwakste mijn linker.
 2. Kunst – of natuurgras: Geen voorkeur, beide hebben positieve en negatieve punten.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart, niet te veel poespas voor mij.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Dat van Blauw Geel’38, het Prins Willem Alexander sportpark. Gewoon omdat ik er ongeveer 22 jaar gevoetbald heb.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het kampioenschap met Blauw Geel’38 waarmee we promoveerden naar de eerste klasse.
 6. Dieptepunt/grootste blunder:  Helaas heb ik in dat jaar de kampioenswedstrijd niet meegedaan, omdat ik de week ervoor mijn zesde gele kaart pakte en geschorst werd voor het kampioensduel. Dat wonnen we overigens met 9-0 van Dijkse Boys.
 7. Opvallendste teamgenoot: Stijn Memelink, hier bij Irene. Ik heb nog nooit iemand gezien die zó opgefokt kan raken binnen het voetbalveld en daarbuiten in de kantine of na de wedstrijd zo relaxed weer is. Overigens komt dit weer terug als hij een glaasje teveel op heeft….
 8. Voetbalhumor: Ik kan zo even geen anekdote bedenken.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik ben bijna 33, dus voor mij geen andere club meer. Misschien hoogstens nog een aantal jaren Irene en anders is het mooi geweest en zal ik meer tijd vrij maken voor mijn kinderen. Hopelijk gaan zij aan bepaalde sporten doen en kan ik me voor hen inzetten.
 10. Beste speler uit de regio: Sven Vonk van Irene, waar ik nu zelf mee speel. Ik heb nog nooit zó’n enorme draaitol gezien. Hij frommelt zich er altijd doorheen. Voor zijn postuur is ie ook ijzersterk met zijn lichaam. Een klein, iel mannetje, maar een type Luis Suarez.
 11. Opvallendste regioclub: Ik moet zeggen dat ik niet veel clubs in de gaten houd. Uiteraard volg ik wel de uitslagen van Blauw Geel en SCI. Wij hebben zelf weer wat vertrouwen getankt, nadat we in de eerdere wedstrijden vaak teveel kansen misten en zodoende de wedstrijden (met uitzondering van Elsendorp en ELI) onnodig verloren. Als we langzaam het vertrouwen in het elftal terug kunnen krijgen en de resultaten van afgelopen seizoen kunnen gaan evenaren, dan verwacht ik nog een mooie eindsprint van Irene!

Geef een reactie