Emplina ontsnapt op de valreep tegen hekkensluiter

basdeboer3_emplina_sfbEMPEL – Negentig minuten lang leek Emplina averij op te gaan lopen. De lijstaanvoerder van de 3e klasse C stond binnen tien minuten met 0-2 achter tegen hekkensluiter GVV en kwam de hele wedstrijd niet meer op voorsprong. Maar toch bleven – in de extra tijd – de punten in Empel. Aanvoerder Bas de Boer praat ons bij over deze ‘hele aparte wedstrijd’.

Emplina begon echt dramatisch, als we De Boer mogen geloven: “Toch een beetje onderschatting, denk ik. Zij begonnen wel met wind mee, maar goed, de rest van de eerste helft speelden we GVV eigenlijk weg, dus dat is niet echt een excuus. Gelukkig maakten we voor rust de aansluitingstreffer en toen hadden we eigenlijk alweer minimaal gelijk kunnen staan. De eindpass was alleen vaak niet goed en als die wel goed was, maakten we de kansen niet af. In de tweede helft hebben we alleen maar op hun helft gevoetbald, maar speelden we wel minder goed dan voor rust. We liepen alleen maar vooruit en gingen slecht om met de omstandigheden. Gelukkig werd het halverwege wel 2-2, maar verder hebben we niet heel veel gecreëerd.”

Ontlading
Het leek dus op een letterlijk en figuurlijke treurig sportpark Empel-Zuid op een puntendeling af te gaan. Maar er was buiten Richard Palm gerekend, zo vertelt De Boer verder: “In de blessuretijd gingen we er nog één keer voor en uiteindelijk maakte Richard alsnog de 3-2. De ontlading was natuurlijk enorm! Dat het daarna ook nog 4-2 werd, de definitieve beslissing, was helemaal mooi meegenomen. Maar we hebben het ons zelf – door dat slappe begin – veel te moeilijk gemaakt.”

Geen groot gat
Op de valreep dus alsnog een niet meer verwachte, maar daardoor niet minder welkome overwinning voor Emplina. “Het is belangrijk om in dit soort wedstrijden geen onnodige punten te verspelen”, weet De Boer, “want een groot gat met de concurrentie hebben we nog niet. RKJVV en DSC hebben vier verliespunten minder en blijven ook gewoon hun wedstrijden winnen. We zijn in ieder geval goed op weg richting een eventueel kampioenschap, maar we zijn er nog lang niet.”

151130_stand_3eklasseC

Geef een reactie