Ook Furkan Alakmak sluit aan bij OJC

furkanalakmakROSMALEN – Na Jelle Schijvenaars heeft OJC Rosmalen nog een aanvaller weten te strikken. Furkan Alakmak zal in de tweede seizoenshelft eveneens het rood-zwarte shirt dragen van de hekkensluiter van de Topklasse zondag. De 24-jarige buitenspeler met Turkse roots was eerder actief in de eredivisie en mag dus zeker een versterking worden genoemd.

Alakmak was al even op proef in Rosmalen, nadat eerder deze maand een contract bij Sakaryaspor niet doorging. “Mijn knie is weer helemaal goed, maar ik kwam niet door de medische keuring. Ze durfden geen risico te nemen”, zegt hij tegen 073voetbal.nl. De Ossenaar zag zijn avontuur op het tweede niveau van Turkije de afgelopen jaren sowieso al uitlopen op een tegenvaller. Hij kwam in twee seizoenen bij Göztepe Izmir tot 26 wedstrijden, maar kon in het land waar zijn ouders zijn geboren niet aarden. Alakmak beschuldigde de trainer van vriendjespolitiek, miste Nederland, liep er een zware blessure (gescheurd kraakbeen in zijn knie) op en liet zijn contract er begin dit seizoen ontbinden.

Eredivisie
Eerder kwam de voormalig jeugdspeler van OSS’20 uit voor (Jong) NEC en RKC Waalwijk, waarmee hij 16 duels in de eredivisie speelde en op fraaie wijze scoorde tegen FC Twente, in de play-off voor Europees voetbal. Een jaar later kwam Alakmak bij FC Eindhoven tot 21 competitiewedstrijden in de Jupiler League, maar daarna pakte de overstap naar Turkije zoals gezegd niet goed uit voor de voormalig Nederlands jeugdinternational.

Speelgerechtigd
Vandaag speelt OJC Rosmalen, ijs en weder dienende, uit bij Koninklijke HFC. Zowel Schijvenaars als Alakmak zullen nog niet meespelen. De club gaat er vanuit dat beiden speelgerechtigd zijn bij de eerstvolgende thuiswedstrijd, op 14 februari tegen HSC’21. “We gaan er alles aan doen om weer een paar stapjes naar boven te komen”, zegt de grillige linkspoot desgevraagd. “Ik train nu een weekje mee bij OJC en het bevalt me goed. Ik heb een voorkeur voor de linksbuitenpositie, maar ben op allebei de flanken inzetbaar. Met mijn teamgenoten ga ik er alles aan doen om de club voor de Topklasse te behouden.”

160131_loopbaan_alakmak

Dit bericht is geplaatst in OJC Rosmalen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie