FC Den Bosch opent tegen Nooit Gedacht

nooitgedacht_fcdenboschGEFFEN/DEN BOSCH – Net als voorgaande seizoenen opent FC Den Bosch ook dit jaar de voorbereiding traditioneel met een oefenwedstrijd tegen Nooit Gedacht. Het duel wordt komende zaterdag 2 juli gespeeld en begint om 15.00 uur op sportpark de Biescamp in Geffen. Paul Beekmans zal zijn debuut nog niet maken in het shirt van Nooit Gedacht.

Na twee teleurstellende seizoenen is alle hoop bij FC Den Bosch gevestigd op een succesvol jaar in de Jupiler League. Na een 16e en 17e plaats in de afgelopen twee jaargangen kan het eigenlijk alleen maar beter voor de Bosschenaren, die graag mee willen gaan doen in de play-offs in de strijd om promotie naar de Eredivisie. FC Den Bosch versterkte zich met onder meer twee keepers die in de jeugd nog actief waren bij Nooit Gedacht: Nick Leijten (DESO) en Ralph Vos (RKC Waalwijk). Op haar beurt wist de Geffense derdeklasser zich te verzekeren van de voetbalkwaliteiten van Paul Beekmans, die bij FC Den Bosch als assistent-trainer actief blijft. Zaterdag is hij overigens nog afwezig.

Het oefenduel tussen Nooit Gedacht en FC Den Bosch is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden. Na het overlijden van de toen 28-jarige Judith Strik uit Geffen in 2008 (oud-werkneemster van FC Den Bosch en actief lid van Nooit Gedacht) spraken beide teams af jaarlijks het voetbalseizoen tegen elkaar te openen. Daarnaast hebben beide clubs nog een overeenkomst; ze spelen met dezelfde hoofdsponsor op het shirt. Sinds het seizoen 2014-2015 is Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling hoofdsponsor van FC Den Bosch. Het Geffense bouwbedrijf is dat sinds jaar en dag ook bij Nooit Gedacht.

Nooit Gedacht – FC Den Bosch vindt plaats op zaterdag 2 juli om 15.00 uur. De entree bedraagt € 5,00 en kinderen tot en met 12 jaar krijgen gratis toegang.

Geef een reactie