Kampioen OJC 2 gebruikte liefst 62 spelers

ojcrosmalen2_1516ROSMALEN – OJC Rosmalen 2 werd afgelopen seizoen kampioen in de reserve hoofdklasse. Dat was de afgelopen jaren al wel vaker voorgevallen, maar dit keer was het volledig onverwacht. OJC 2 verraste vriend, vijand en vooral zichzelf. De ploeg gebruikte liefst 62 (!) spelers, zo hield trainer Corné Verhoeven nauwgezet bij.

Zie ook: OJC 2 opnieuw, zeer onverwacht, kampioen (11-05-’16)

Zoals ieder jaar beschikte OJC 2 over weer het nodige talent. Maar de groep was smal en dus leek de titel toch echt een brug te ver. “Door een aantal langdurige blessures en twee spelers die gedurende het jaar zijn afgehaakt, hebben we een groot deel van het seizoen met een kern van 8 tot 10 spelers gespeeld”, verduidelijkt Verhoeven. De oefenmeester hield naast de trainingsopkomst elk doelpunt en zelfs iedere wedstrijdminuut nauwkeurig bij. Zo werd na afloop van het seizoen duidelijk dat hij maar liefst 60 verschillende spelers heeft laten meedoen.

Een immens aantal natuurlijk, maar Verhoeven kan dat verklaren: “Een aantal spelers van de selectie van OJC 1 heeft vaak bij ons mee gedaan, maar ook veel spelers incidenteel. Bijvoorbeeld bij de terugkomst na een blessure. Verder hebben we regelmatig aanvulling gehad vanuit de A1 en OJC 3. En in de weken dat de bezetting bij iedereen krap was, hebben OJC 4 en 5 ons een paar keer uit de brand geholpen. Als tweede team ben je altijd afhankelijk van anderen, maar ik had niet verwacht dat we zó veel verschillende spelers zouden gebruiken.”

Blessurepreventie
Topschutter Diego Meerveld en linkerverdediger Ritchie van Ooijen horen in het nieuwe seizoen bij de A-selectie en een aantal andere spelers zochten hun heil elders. OJC 2 heeft, zoals ieder jaar, weer de nodige aanvulling gekregen, met name vanuit de eigen talentvolle jeugdopleiding. “Ondanks dat we blij zijn dat zoveel teams ons afgelopen jaar geholpen hebben, hoop ik dat we volgend seizoen wat minder vaak een beroep op anderen hoeven te doen”, besluit Verhoeven, die de scepter blijft zwaaien bij de Rosmalense beloften. “We hebben zelf een wat grotere groep en gaan actief aan de slag met blessurepreventie.”

Benieuwd naar alle statistieken die Verhoeven bijhield? Je vindt ze in dit bestand.

Dit bericht is geplaatst in OJC Rosmalen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie