Gemeente Den Bosch redt FCK/De Hommel

fckdehommelDEN BOSCH – FCK/De Hommel is in ieder geval komend seizoen verzekerd van deelname aan de landelijke eredivisie. De zaalvoetbalclub hoeft een huurachterstand van bijna 13.000 euro niet meer terug te betalen aan de gemeente Den Bosch. Daarnaast stelt de gemeente deze jaargang gratis een accommodatie beschikbaar om een uur per week te trainen.

In februari 2015 werd hoofdsponsor De Hommel Betonstaal-Vlechtwerken BV failliet verklaard, waardoor de grootste geldstroom binnen de van oorsprong Berlicumse zaalvoetbalvereniging wegviel en het voortbestaan aan een zijden draadje hing. Met een niet meer uit landelijke toppers, maar volledig uit regionale zaalvoetballers bestaande selectie handhaafde FCK/De Hommel zich afgelopen seizoen in de eredivisie.

Opnieuw, of beter gezegd nog steeds, zijn er echter betalingsproblemen. De gemeente ‘s-Hertogenbosch besloot in te springen en de zaalvoetballers een huurachterstand van 12.814 euro, voor het gebruik van de Maaspoorthal en sporthal De Schutskamp, kwijt te schelden. De toekomst van de club is daarmee in ieder geval voor komend seizoen gered.

Geef een reactie