Joep van der Meijden een jaar uit de roulatie

joepvandermeijden_odc_1617SINT MICHIELSGESTEL/BOXTEL – Er leek eigenlijk heel weinig aan de hand, maar Joep van der Meijden is toch maar mooi de sigaar. Op een onbenullig moment wilde zijn knie ineens niet meer en wat bleek; de rappe vleugelaanvaller is zomaar een jaar uit de roulatie. “Dit is wel heel erg klote”, zegt de speler die deze zomer overstapte van SCI naar ODC.

“Het gebeurde eigenlijk heel onschuldig met een potje zaalvoetbal, als invaller in de Boxtelse competitie”, vertelt het lijdend voorwerp. “Ik punterde op goal en kon er daarna niet meer op staan. Maar een paar weken daarvoor ben ik bij ODC, uit tegen RKJVV, ook geblesseerd uitgevallen met last van mijn knie. Toen hoorde ik er wel iets in knakken, dus ik denk dat dat er wel iets mee te maken heeft.”

Hoe dan ook, er bleek een scheurtje in de meniscus te zitten. “En hij zit ook niet op zijn plek”, voegt Van der Meijden er aan toe. “Daarnaast is mijn voorste kruisband ook helemaal afgescheurd. Nu moet ik dus waarschijnlijk twee keer geopereerd worden. Een specialist kijkt er nog naar, misschien kan het ook in een keer. Maar wat ze ook gaan doen, een heel jaar lig ik er altijd uit. Dat is dus wel heel erg klote. ”

Uitzingen
Nooit komt een blessure – zeker van deze omvang – natuurlijk goed uit. Maar zeker nu – gezien het feit dat Van der Meijden uiterst goed was gestart bij zijn nieuwe club – kan hij het niet gebruiken. “We draaien goed bovenin mee en persoonlijk ging het ook wel lekker”, zegt hij over de resultaten van ODC. “Ik heb er zes gemaakt in de eerste acht competitiewedstrijden en ook redelijk wat assists verzorgd.”

De puntenvergaring van de Boxtelse club is echter een halt toegeroepen. De laatste drie duels leverden nog maar een punt op. Toevallig precies de wedstrijden waarin Van der Meijden niet meespeelde. “Maar daar ligt het zeker niet aan”, vindt hij. “ODC komt er zeker nog bovenop. We moeten weer gaan voetballen met de passie en strijd van het begin van het seizoen. De tegenstander meteen bij de strot pakken. Rob Scholten komt terug van een blessure en Bas Verkaik is net terug van een wereldreis. Dus als die dadelijk honderd procent fit zijn, moeten we het met zo’n brede selectie gewoon op kunnen vangen.”

Voor het Gestelse talent zit er niets anders op dan nog even hevig balen en dan zo goed mogelijk revalideren. “Het wordt helaas minstens een jaar uitzingen. Daarna gaan we er wel weer voor om hetzelfde of beter te laten zien.”

161128_stand_3eklassec

Foto: sportfotobrabant.nl

Geef een reactie