Maart van Lith een jaar langer bij BLC

maartvanlith_blc_1617_gvzDEN BOSCH – Maart van Lith is ook volgend seizoen nog de vertrouwde hoofdtrainer van BLC. Het bestuur van de Bossche vereniging en de oefenmeester uit Den Dungen kwamen woensdagavond overeen om het contract aan het einde van dit seizoen met een jaar te verlengen. “Ik weet inmiddels dat het ergens anders niet allemaal beter is.”

Drie jaar geleden stapte Van Lith in bij BLC en sindsdien maakte de club flinke stappen. Die ontwikkeling noemt hij dan ook het hoogtepunt: “BLC is van een ‘café-elftal’ gegroeid naar een goede club met een prima eerste elftal dat van de 4e naar de 2e klasse is gepromoveerd. Het gaat goed met de club. De jeugdafdeling groeit, het hoofdveld is kunstgras geworden en men gaat de kantine verbouwen. De korte termijn-visie is handhaven in de 2e klasse. Op de lange termijn willen we doorselecteren vanuit de eigen jeugd, om steeds meer eigen jongens in het eerste elftal te krijgen.”

Van Lith hoefde niet al te lang na te denken over een langer trainerschap op Zuid: “Ik ben op een bepaalde leeftijd gekomen. Als je jong bent dan denk je dat alles overal beter is. Ik niet meer. Ik ben ergens mee begonnen en vind het zonde om dat niet af te maken. Net zo belangrijk was de groep, die er positief tegenover stond om nog een jaar met dezelfde trainer door te gaan.”

BLC is momenteel de nummer voorlaatst in de zaterdag 2e klasse F. Komende zaterdag speelt het de laatste wedstrijd voor de winterstop, om 15.00 uur thuis tegen Nivo Sparta.

161206_stand_2eklasse_zat

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie