Elf vragen aan… Danny Nguyen

DEN BOSCH – Danny Nguyen – op de foto met Glenn Kusters, na het kampioenschap met Real Lunet – is een jongen van weinig woorden. Toch gaf hij uitgebreid antwoord op onze wekelijks elf vragen. Naar welke club de 23-jarige linkervleugelverdediger van RKJVV komende zomer (voor de zesde keer) gaat overstappen?Die vraag blijft vooralsnog onbeantwoord.

Naam: Danny Nguyen, maar ze noemen mij altijd Danny Ha. Dat is mijn Vietnamese naam.
Geboren: Ik ben op 6 mei 1993 geboren in Den Bosch.
Club(s): Ik voetbal sinds dit seizoen bij RKJVV. Hiervoor heb ik bij verschillende clubs gespeeld. Ik ben in de jeugd begonnen bij BVV, daarna heb ik gevoetbald bij RKC, Willem II/RKC, OJC, weer BVV en de laatste seizoenen bij Real Lunet.
Positie: Mijn vaste positie is linksback, maar ik kan overal uit de voeten aan de linkerkant.
Dagelijks leven: Ik woon in Den Bosch en werk in Oosterhout bij Den Braven als administratief medewerker. Heb al vier jaar een vriendin en in mijn vrije tijd ga ik wel eens fitnessen.

  1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punten zijn mijn linkerbeen en inzicht. Mijn zwakste punten mijn rechterbeen en koppen.
  2. Kunst- of natuurgras: Het liefst speel ik op natuurgras. Als je bij kunstgras een keer valt, ligt gelijk heel je been open. Bij RKJVV spelen we op natuurgras.
  3. Kleur voetbalschoenen: Ik speel op Nike hypervernom/mercurial. Ik voel mezelf beter met een gekleurde voetbalschoen. Het liefst draag ik geen Adidas, omdat ik ze niet zo lekker vind zitten.
  4. Mooiste tenue en sportpark: Het uittenue van RKJVV, in het blauw. Het mooiste sportpark vind ik dat van OJC Rosmalen.
  5. Mooiste voetbalmoment: Kampioen geworden met Real Lunet, twee jaar achter elkaar in de 4e en 3e klasse.
  6. Dieptepunt/grootste blunder: In de C van RKC Waalwijk hadden we een internationaal toernooi en daarbij miste ik twee keer een penalty. Eerst in de halve finale en toen ook nog in de finale.
  7. Opvallendste teamgenoot: Arda Havar. Ik heb twee jaar met hem gevoetbald bij Real Lunet. Hij was zowel aanvoerder ín het veld als tijdens de derde ronde. Op dit moment is Ronald Vrolijk de opvallendste van ons elftal. Die is wel op leeftijd, maar heeft nog altijd een geweldige techniek. En tijdens de training eet ie altijd twee zakken snoep.
  8. Voetbalhumor: Glenn Simon, de trainer van Real Lunet, kwam altijd met goede moppen voor de wedstrijd als we teveel tijd over hadden in de kleedkamer. Dus voor deze vraag moet je bij hem zijn.
  9. Wat wil je nog bereiken: Ik heb sinds ik voetbal al bij mooie clubs gespeeld, dus in die zin heb ik mijn voetbaldroom wel bereikt. Maar ik hoop dat ik nog lang mag blijven voetballen voor verschillende mooie clubs.
  10. Beste speler uit de regio: Sam van Doremalen van OJC Rosmalen, met wie ik heb samen gevoetbald bij Real, vind ik een goede speler. Hij is verdedigend sterk en bij stilstaande situaties gaat hij mee naar voren en pikt hij altijd een goaltje mee. Daarnaast vind ik Murat Dogan van BVV ook een goede speler. Het is toevallig een vriend van mij, maar hij heeft een goed inzicht, een goede pass en een prima mentaliteit. Als het bij hem om voetbal gaat, heeft hij er alles voor over. Murat droomt nog altijd dat ie prof wil worden. Hij heeft veel fantasie. Maar er zijn veel goede voetballers in de regio. Ilias Zaimi bijvoorbeeld, daar heb ik nog in de jeugd tegen gevoetbald. En Imad Hamria is ook een aardige voetballer.
  11. Opvallendste regioclub: Ik vind dat TGG wel goed staat op de ranglijst. Wij hebben daar zelf ook al tegen gespeeld. Het werd toen gelijk. Morgen gaan we uit naar Vijmense Boys. Het wordt wel lastig, aangezien we veel spelers missen. Michael van Ham, Mounir Hadouir, Fayssal el Ghamarti en Hakan Cakir doen waarschijnlijk allemaal niet mee. Maar zolang we voor elkaar door het vuur gaan, kunnen we een goed resultaat behalen.

Geef een reactie