Verbannen zaterdagspelers weer welkom bij BVV

DEN BOSCH – Als alles volgens plan verloopt, beschikt BVV komend seizoen weer over een prestatief zaterdagelftal. Een groot deel van het team dat twee jaar terug noodgedwongen overstapte naar TGG – en daar eerder dit seizoen uit de competitie werd genomen – keert terug naar De Vliert. “We zijn zeker geen schatjes, maar weten dat het anders moet.”

Zie ook:
Bestuur trekt zaterdagteam TGG per direct terug (01-11-’16)
TGG zaterdag 1 promoveert naar 3e klasse (31-05-’16)
Zaterdagelftal BVV vindt onderdak bij TGG (12-06-’15)
Geen ‘Tante Pietje’ meer, maar ‘respect’ (30-10-’14)

Anthony van Hassel is er nog kapot van, ruim een halfjaar zonder voetbal. “Jammer dat dit zo heeft moeten lopen. Net als zo goed als al mijn teamgenoten mocht ik sinds november niet meer op het veld en in de zaal voetballen in KNVB-wedstrijden. Ik ben er goed ziek van, maar gelukkig schijnt er licht aan de horizon.” De 29-jarige middenvelder vertelt dat er zowaar een terugkeer naar BVV gaat plaatsvinden. “Degenen die ons twee jaar geleden hebben weggestuurd maken er de dienst niet meer uit. We hebben een gesprek gehad met Gerard de Groen en John Huisman en volgend seizoen zijn we weer BVV zaterdag 1.”

Hoe het team er precies uit gaat zien, is vooralsnog gissen. Wel is het geraamte inmiddels gevormd. “Marco (van Loon, red.) wordt onze weer trainer. Een aantal jongens gaat niet mee in verband met schorsingen, omdat ze stoppen of gaan spelen bij een andere club, maar van de vroegere groep houden we zo’n 12 man over. Er komen ook wat nieuwe jongens bij. Ik kan nu nog geen namen geven, want daar zijn we nog mee bezig.”

Van Hassel wil graag TGG bedanken voor de twee seizoenen dat in die kleuren gevoetbald werd. “Zij hebben altijd goed voor ons gezorgd. Ik vind het heel jammer dat het zo heeft moeten eindigen.” Op sportpark De Donken was het team (dat begin november na een strafzaak werd teruggetrokken door het TGG-bestuur) niet meer welkom. “We zijn blij dat het wel bij BVV kan, want we wilden het liefst op zaterdag blijven voetballen. Natuurlijk is er het een en ander gebeurd, ook bij BVV. Maar er zijn nieuwe bestuursleden die graag willen dat we terugkomen. De meesten van ons hebben er immers altijd gevoetbald.”

Geen schatjes
Van Hassel trekt het boetekleed aan, maar belooft beterschap: “Er zal heus wel weer over ons gepraat worden, maar wij beseffen zelf ook goed dat het anders moet dan voorgaande jaren. We zijn zeker geen schatjes, maar ik vind het jammer dat wij altijd de schuld kregen. Er waren vaak voor veel mensen onbekende oorzaken waarom het uit de hand liep. Dat is voor ons ook frustrerend. Maar goed, dat is gebeurd. Nu weer een nieuwe start. Hopelijk komt er weer een mooi seizoen aan, zonder randzaken en gewoon weer lekker voetballen.”

Geef een reactie