BVV stunt opnieuw en gaat naar bekerfinale

DEN BOSCH – Opnieuw heeft BVV gestunt in de districtsbeker. Dinsdagavond werd in de slotfase een 1-3 achterstand ongedaan gemaakt en na strafschoppen rekenden de Bosschenaren in de halve finale ook af met hoofdklasser Nuenen. Volgende maand staat BVV daardoor in de bekerfinale. “Heerlijke prestatie van het team”, jubelt Imad Hamria.

Zie ook:
BVV toont zich een ware cupfighter (16-04-’17)
BVV tankt vertrouwen in achtste bekerfinale (08-03-’17)
BVV verslaat Roda Boys na strafschoppen (19-11-’16)

BVV-trainer Bas Gösgens gaf een aantal spelers rust, vanwege het zware programma dat de club achter de rug en voor de boeg heeft. “Wij hebben gewoon veel kwaliteit op elke positie”, vindt Hamria. “Emin (Balta, red.) stond op tien, met Faouzi (Garmat, red.) en Glenn (Kusters, red.) ervoor. Ze speelden ook echt goed. Ik kan eigenlijk over niemand zeggen dat ie slecht voetbalde. We hebben keihard gewerkt tegen een goede ploeg.”

Toch moest Hamria er zelf aan te pas komen om strafschoppen af te dwingen. “Maar we speelden een sterke eerste helft”, zegt hij. “We hadden veel de bal, maar kwamen door een moment van onoplettendheid toch achter. Na rust maakte Emin er meteen 1-1 van, maar toen begonnen zij te komen en te drukken.” Nuenen, gecoacht door Bosschenaar Miguel van den Dungen, kwam op 1-3 alvorens met Hamria en Armand Selmani twee verse aanvallers werden gebracht. Terwijl de in groten getale opgekomen supporters – die met vuurwerk en kabaal voor een mooie sfeer zorgden – het al opgegeven hadden, maakte BVV de achterstand in de slotfase nog goed. “Ik kon door een assist van Murat (Dogan, red.) de aansluitingstreffer maken en Armand maakte op mijn aangeven de 3-3. Als we nog vijf minuten meer hadden gehad, hadden we nog gewonnen.”

Uitblinker
Zover kwam het niet. Penalty’s moesten voor de beslissing zorgen en daarin blonk Hamria niet uit, lacht hij er achteraf om. “Ik was goed voor de enige misser aan onze kant.” Gelukkig voor de aanvaller was Dylan van Schaik wél weer uitblinker. De jonge doelman uit Schijndel pakte wederom de laatste strafschop en hielp daarmee BVV naar de finale. “Iedereen uit zijn dak. Nu spelen we op 20 mei op het sportpark van MOC’17 in Bergen op Zoom tegen Hoek of Vlissingen. Dat zijn allebei goede teams, dus dat wordt weer mooi.”

Foto: sportfotobrabant.nl

Geef een reactie