‘Er is gewoon een vies spelletje gespeeld’

DEN BOSCH – De zaterdagvoetballers zijn not amused over de last-minute beslissing die het bestuur van BVV nam. Ze waren bij nader inzien toch niet meer welkom bij hun oude club, konden op korte termijn geen andere thuishaven meer vinden en hebben zich noodgedwongen moeten verspreiden over andere clubs. Anthony van Hassel vertelt zijn (boze) verhaal.

Zie ook:
Zaterdagteam toch níet terug naar BVV (27-06-’17)
Verbannen zaterdagspelers weer welkom bij BVV (14-04-’17)

De 29-jarige middenvelder begint bij het moment waarop hij met zijn teamgenoten weer toenadering zocht met de club waar ze jarenlang voetbalden. “We kregen van de trainer te horen dat BVV met ons in gesprek wilde gaan om er weer een zaterdagteam te beginnen. Daarop zijn we met een paar spelers en sponsors langsgegaan en dat verliep allemaal heel positief. We kregen wel te horen dat er allemaal duidelijke regels zouden komen en we moesten nog neven afwachten of het bestuur er mee instemde. Dat had een vergadering gepland staan een paar dagen later. We hebben toen meteen gevraagd of we de rest van het seizoen op donderdag konden trainen en dat was geen probleem.”

Alles ging over rozen. “Bij de tweede training zei John Huisman, die samen met Gerard de Groen zijn nek heeft uitgestoken en alles heeft geprobeerd om ons terug te halen naar BVV, dat het bestuur haar jawoord had gegeven. Iedereen was helemaal blij om weer te mogen voetballen bij BVV. We trainden er elke week, maar na een week of vijf, zes kreeg onze trainer ineens slecht nieuws. De hoofdsponsors Timmermans Infra, Van Wanrooij en Lau Kerkhof zouden er mee zouden stoppen als er weer twee zaterdagteams terugkwamen bij BVV. Ook het tweede zaterdagteam van TGG zou immers weer terugkeren.”

Tot zover dus de mooie plannen van trainer Marco van Loon en zijn mannen. “We hadden alles al geregeld”, zegt de nog altijd balende Van Hassel. “We hadden een team van twintig man, verschillende sponsors, en dan komen ze net twee weken voor de overschrijvingen geregeld moeten worden hiermee. Er is gewoon een vies spelletje gespeeld door die sponsors. Het ergste vind ik de manier waarop het is gegaan. Want we trainden er al weken, hadden alles geregeld en ze vonden het allemaal zo leuk dat we terug kwamen, bla-bla-bla. Maar zodra de sponsors de geldkraan dichtdraaien zijn we ineens niet meer welkom. Dus dan draait het bij BVV blijkbaar alleen nog maar om geld en niet om eigen jongens die allemaal al jaren bij de club hebben gevoetbald.”

Amateurtak
Het zaterdagteam komt maar niet van de slechte naam af, baalt Van Hassel verder: “Er komt ook nog eens bij dat de jeugd van FC Den Bosch volgend jaar op zaterdag bij BVV gaat voetballen. FC Den Bosch heeft liever niet dat wij komen, want daar willen ze niet mee geassocieerd worden. BVV luistert daar natuurlijk naar, want daar zullen ze ook wel financieel beter op worden. Maar ze moeten daar lekker zo mee doorgaan, dan bestaat BVV volgend jaar niet meer. Dan wordt het een amateurtak van FC Den Bosch, net zoals met OVH gebeurde. En iedereen weet hoe dat is afgelopen.”

Het zit de Bosschenaar duidelijk hoog. Niet alleen voor zijn eigen voetbalplezier, maar ook voor vele anderen die door dit besluit zijn getroffen. “Ik vind het echt jammer dat het zo moet. Ook voor de zaterdag 2, want die hadden ook al alles geregeld om terug te komen. En voor onze trainer Marco van Loon. Wat hij allemaal heeft gedaan voor de club… En nu is hij zo voor de gek gehouden. Ze hadden gewoon gelijk moeten zeggen dat we niet welkom waren. Niet eerst alles laten regelen en het dan puntje bij paaltje niet door laten gaan. Dan ben je voor mij gewoon een huichelaar.”

Lastig verhaal
Alle inspanningen bleken voor niets, want komend seizoen speelt het elftal niet samen. “Nu valt de hele groep ook uit elkaar. Dat is het ergste van het verhaal, want we konden nergens anders meer terecht, omdat het te kort dag was natuurlijk. We hebben het nog geprobeerd bij twee clubs, maar dat werd allemaal een lastig verhaal. Er moest teveel geregeld worden binnen die tijd.”

Gelukkig wist iedereen wel nog een club te vinden, weet Van Hassel, die zelf bij OSC’45 gaat voetballen. “Wesley Hamminga gaat ook mee. De rest is allemaal verspreid. Jimmy Floor, Younes Bouchti en Bennie Kivits gaan met drieën naar Velddriel. Krijgen die een goed team? Dat zou kunnen, maar kampioen gaan ze natuurlijk niet worden. Hadden ze maar naar OSC moeten komen, haha. We gaan het volgend jaar maar weer proberen om ergens met elkaar te kunnen voetballen. Zou leuk zijn, want ik heb met dit team hele mooie jaren gehad en hoop er nog meer mee te maken. Voor nu gaat het mij gewoon om de manier waarop het allemaal is gebeurd. Als ze gelijk eerlijk waren geweest, was er geen probleem.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie