Theo van Geffen op zijn plek bij Nemelaer

HAAREN – Heel wat wenkbrauwen werden gefronst toen Theo van Geffen in juli plotseling BVV verliet voor Nemelaer. De 47-jarige oefenmeester uit Rosmalen maakte die keuze echter volkomen bewust. Hij denkt dat een dorpsclub beter bij hem past dan de stadse tweedeklasser. In Haaren, waar hij zich al snel thuis voelde, zocht 073voetbal hem op.

Zie ook: Van Geffen skipt BVV voor Nemelaer (08-07-’17)

Van Geffen kwam laat en op een aparte manier binnen bij Nemelaer. “De kennismaking is dan ook nog steeds lopende”, vertelt hij op zijn kenmerkende, enthousiaste wijze. “We hebben niet, zoals gebruikelijk, eerst een kennismakingsavond gehad. Ik ben meteen voor de groep komen staan, zonder dat ik het gros van de namen kende. Het lijkt er desondanks op dat we snel aan elkaar gewend zijn. En dat zegt iets over de club, maar ook zeker over de groep.”

Zijn eerste indruk is zeer positief: “Nemelaer is een club waar ik erg veel bewondering voor heb. Gerund door allemaal vrijwilligers en een selectie met enkel spelers afkomstig uit de eigen jeugd. De groep is zeer hecht en erg leergierig. Daarnaast is het een team dat je niet hoeft aan te sporen. Ze gaan stuk voor stuk voor elkaar door het vuur. Dat siert deze groep en maakt dat ze al enkele jaren in de 1e klasse uitkomen.”

Afstand
De Haarense club moet het hebben van het collectief. Zoals bij de meeste dorpsclubs is niet alleen de hoofdmacht er belangrijk. “Het tweede is gepromoveerd naar de reserve hoofdklasse”, weet Van Geffen. “Ook dat is knap. Het zijn jongens om in de gaten te houden en regelmatig met het eerste mee te laten trainen of spelen. We willen de afstand tussen 1 en 2 kleiner maken. Mijn assistent, Rick te Riele, is daar ook belangrijk in. Hij zit al heel wat jaren bij Nemelaer en ik ken hem nog uit onze gezamenlijke periode als voetballers bij OJC. Een voetbaldier, dat erg goed aansluit bij mijn persoontje. Tof om met Rick te mogen werken. Hij traint regelmatig de JO17-1 en JO19-1, waardoor we ook daar onze talenten in het vizier hebben.”

Toeter Jan
Als een vis in het water, zo lijkt de trainer zich te voelen bij zijn nieuwe club. “De resultaten zijn tot op heden redelijk goed, ook al zegt dat in deze fase nog niet zoveel. Wat veel belangrijker is, is dat ik in een gezellige werkomgeving terecht ben gekomen. Heerlijk om te werken met een gedreven en kwalitatief goede groep. En ook vanuit de club krijgen we alle ondersteuning. Tot slot, want dat mocht ik niet vergeten te zeggen, zijn we blij dat we wekelijks gesteund worden door het manusje van alles; Toeter Jan.”

Geef een reactie