Lars Habraken zet hoog in met Haarsteeg

HAARSTEEG – De eerste derby van de 3e klasse-clubs uit de gemeente Heusden kende zondag een overduidelijke winnaar. Haarsteeg droogde Nieuwkuijk af met 4-0 en die uitslag liet weinig voor de verbeelding over. Lars Habraken vertelde na afloop dat Haarsteeg hoog inzet dit seizoen. “Maar of het lukt, dat is een tweede.”

Op onze Facebook-pagina werd niet lang na de wedstrijd al aan Habraken gevraagd of hij zijn directe tegenstander Niels Kok al uit zijn kontzak had gehaald. “Haha, ja hoor, daar is ie inmiddels uit”, lachte de verdedigende middenvelder van Haarsteeg toen we hem met die opmerking confronteerden. “Of ik Niels helemaal heb uitgeschakeld? Ja, zo ongeveer wel. Maar dat kwam niet alleen door mij, hoor. Ik denk dat we de hele tijd overal goed druk zetten, waardoor ze weinig aan het voetballen toe kwamen.”

Voor Haarsteeg was het een heerlijke middag, vertelt de nummer 6 verder: “Lekkere pot en een mooie sfeer, met veel publiek en een leuk feest na afloop. Ik denk dat Nieuwkuijk weinig te vertellen had. Wij waren veel feller dan zij. En ze kozen gelijk voor de lange bal, waar wij het probeerden met opbouwen van achteruit.” Haarsteeg was heer en meester en gaf weinig weg. “De overwinning was terecht, dat zei Nieuwkuijk naderhand zelf ook.”

Hoogste nastreven
Hoewel Haarsteeg vorige week nog met 2-0 ten onder ging tegen Real Lunet, heeft de 23-jarige Vlijmenaar hoge verwachtingen van het huidige seizoen. “We willen met de bovenste plekken meedraaien”, zegt hij. “Ja, we zetten vrij hoog in. We willen natuurlijk het hoogste nastreven. Of het gaat lukken is een tweede.”

Uiteraard heeft Haarsteeg zich met dit uitstekende resultaat gekroond tot de eerste koploper in de Willy Naessens Derby Cup. Komende zondag krijgt Nieuwkuijk al de kans op revanche tegen een andere buurman; RKDVC.

Kijk voor meer foto’s van Haarsteeg – Nieuwkuijk door Marcel Stupers op deze pagina.

Geef een reactie