Regionale zaalvoetbaltopper in Topklasse C

DEN BOSCH/SINT MICHIELSGESTEL – Morgen, vrijdag 6 oktober, staat er in de Topklasse C van het landelijke zaalvoetbal een regionale topper op het programma. DZV/Biggelaar uit Den Bosch ontvangt dan om 21.00 uur in het Sportiom koploper ZVS/Rijschool Gestel. 073voetbal beschouwt voor met Mathieu de Bekker en Luuk van Loon.

De Bekker speelt, na een uitstapje bij NOAD’32, dit seizoen bij CHC in het 6e elftal. “Een voormalig team van RKJVV”, legt hij uit. “Met onder meer Johan Marcé en Joey van Gurp. En er zijn een paar andere jongens bijgekomen, als bijvoorbeeld Brian Wieleman.” Met DZV/Biggelaar speelt hij daarentegen nog wel op hoog niveau in de zaal. “Vrijdag doe ik, hersteld van een gebroken teen, weer mee. Waarschijnlijk zijn we compleet.”

Van Loon stapte op zijn beurt afgelopen zomer over van het eerste elftal van Den Dungen naar Sint Michielsgestel en daar bevalt het hem prima. “6 uit 2”, lacht hij, “dus lekker zo doorgaan.” De kleine maar behendige Dungenaar is nog maar 19, maar al enkele jaren een vaste speler van ZVS. “Ik ben in de jeugd begonnen en doorgestroomd naar het eerste elftal. Leuk om met een regionaal team zo hoog te spelen in de zaal.”

Hoe zijn jullie het seizoen gestart?
Mathieu: “We hebben de eerste twee wedstrijden gewonnen, maar vorige week verloren van Bristol. We speelden niet scherp, lieten ons afbluffen. Heel zonde.”
Luuk: “Wij hebben alle drie onze eerste competitiewedstrijden gewonnen. Ik ben er de laatste wedstrijd niet bij geweest, maar zelfs met slechts zes spelers – waaronder de keeper, dus met maar één wissel – wonnen we met 10-1. Dat doen we dus lekker. Het gaat tot nu toe erg goed, maar het is echt niet zo dat we makkelijk winnen, hoor.”

Wat weet je van de tegenstander?
Mathieu: “ZVS heeft goede spelers en een gretig ploegje. Ze staan verdedigend goed en leggen veel energie in de wedstrijd. Het zal een pittige pot worden, denk ik. Zij hebben drie keer gewonnen, dus wij moeten nu deze wedstrijd winnen, anders lopen ze nu al 6 punten uit.”
Luuk: “Ik verwacht een sterkere tegenstander dan die we tot nu toe hebben gehad. We zullen het dus zwaar krijgen. Ik weet dat De Biggelaar een aantal hele gevaarlijke spelers heeft, met als gevaarlijkste denk ik Younes Hadouir. En verder Angelo Stoové, zover ik me kan herinneren. Maar zelf zijn we ook sterker geworden ten opzichte van vorig jaar. Ik verwacht een spannende wedstrijd.”

Op welke manier denk je ze te kunnen pakken?
Mathieu: “Wij moeten vooral van onze eigen kracht uitgaan. We hebben niet voor niks een aantal goede spelers. Door de individuele kwaliteiten van Younes en Jordy (van Dinteren, red.) kunnen we het verschil maken in aanvallend opzicht.”
Luuk: “Het is een goede ploeg, maar De Biggelaar heeft ook een aantal zwaktepunten waarop wij ze kunnen pakken. Hun omschakeling is bijvoorbeeld slecht en conditioneel zijn wij denk ik sterker.”

Wat verwacht je dit seizoen van jullie team?
Mathieu: Onze doelstelling is kampioen worden. Vorig jaar haalden we de nacompetitie, maar die hebben we niet gespeeld, omdat we niet wilden promoveren. Nu willen we het wel een keer in de 1e divisie gaan proberen, mocht de kans zich voordoen.
Luuk: Ik heb ook hoge verwachtingen van dit seizoen. Als we altijd genoeg man hebben, spelen we gewoon voor het kampioenschap mee, denk ik.

DZV/H. van de Biggelaar en Zn. – ZVS/Rijschool Gestel start vrijdag om 21.00 uur.
De toegang in het Sportiom is gratis.

Geef een reactie