SCI in rouw na plotselinge dood David Nipius

SINT MICHIELSGESTEL – Komend weekend wordt er niet gevoetbald op de velden van SCI. Ook de trainingen gingen gisteravond niet door. Reden is de plotselinge dood van de pas 21-jarige David Nipius. Als speler van het eerste en tweede elftal een gewaardeerd lid van de vereniging, die geheel onverwacht het leven liet en een flink gat zal achterlaten.

Nipius voetbalde, net als broer Mischa, zijn hele leven bij SCI. Als middenvelder of spits maakte hij vorig seizoen deel uit van de eerste selectie. Dit seizoen speelde hij zijn wedstrijden in het tweede elftal, maar trainde hij nog regelmatig mee met het 1e. Ook in de zaal was hij actief, in het tweede team van ZVS/Rijschool Gestel. Daar is zijn vader Rob, die ook als speler, trainer, leider en scheidsrechter actief is bij SCI, al jarenlang de coach.

David wordt getypeerd als een fysiek sterke speler met een tomeloze inzet, die altijd vrolijk was en voor iedereen klaar stond. Hij bezweek in de nacht van woensdag op donderdag, waarschijnlijk aan een hartstilstand. In overleg met de KNVB heeft het bestuur van SCI, uit respect voor David en zijn familie, besloten om alle duels van komend weekend af te gelasten en op een later moment in te halen. Ook ons interview met SCI-speler Ramin Rafati, dat eigenlijk vandaag geplaatst zou worden, stellen we om die reden uit.

Geef een reactie