Oude vos Teun Kessens scoort en waarschuwt

DEN BOSCH – Na een hele slechte periode is BLC uit het dal aan het klimmen. Sinds John Huisman het roer over nam, kwam er een omslag. Zelfs Altena, dat meedoet in de strijd om het kampioenschap, werd afgelopen zaterdag verslagen. Teun Kessens was de enige doelpuntenmaker van de wedstrijd. “Echt gaaf om weer eens belangrijk te zijn.”

Acht wedstrijden op rij wist BLC rond de winterstop niet te winnen. In de laatste 3 duels pakte de Bossche zaterdagclub echter 7 punten. Na een gelijkspel tegen Sparta’30 en een 4-1 zege op Olympia’60 werd ook Altena aan de zegekar gebonden. “We hebben echt hard moeten knokken voor deze punten”, zegt de matchwinner twee dagen na het duel. “De oude vos deed het? Ja, dat is helaas waarheid. Echt gaaf om weer eens belangrijk te zijn.”

Kessens (32 en bezig aan zijn laatste seizoen als eerste elftalspeler) kan niet ontkennen dat er iets gebeurd is binnen BLC. “Sinds John Huisman onze hoofdtrainer is, merk je dat alle spelers weer even op scherp zijn gezet. Onder Maart (van Lith, red.) was dat ook altijd zo, maar de laatste maanden werd dat minder. Wij weten heel goed dat het niet alleen aan Maart lag dat de resultaten tegenvielen. Als ik iemand een mooi afscheid bij BLC had gegund is hij het. Maar helaas moest dit zo lopen.”

Schijn bedriegt
Onder de nieuwe coach is BLC opgeklommen naar de 8e plaats. Maar het verschil is in het rechterrijtje minimaal en schijn bedriegt, waarschuwt Kessens: “Er staan wel 6 clubs onder ons, maar als je kijkt naar het aantal verliespunten staan we nog steeds onderaan. Maar we hebben nog acht wedstrijden te gaan en het zelfvertrouwen van de spelers is in ieder geval weer helemaal terug.”

Dit bericht is geplaatst in BLC. Bookmark de permalink.

Geef een reactie