Van Meurs: ‘Rekening houden met Maliskamp’

ROSMALEN – En weer prikte Günther van Meurs (34) afgelopen weekend zijn doelpuntje binnen. De spits van Maliskamp scoort altijd en overal – dus ook tegen FC De Rakt (3-1) – en is ook dit seizoen weer bovenin de regionale topscorerslijst terug te vinden. “Wij hebben niet de beste ploeg, maar wel een om rekening mee te houden.”

In gesprek met 073voetbal is Van Meurs de eerste om toe te geven dat Maliskamp dit seizoen slecht is begonnen. “Een valse start noemen ze zoiets, toch? Jammer, want daardoor ontstond er meteen een groot gat en kostte het teveel wedstrijden om te komen waar we nu staan.”

Met de huidige zesde plek doet de Rosmalense vierdeklasser aardig mee, maar het lijkt te weinig te brengen om aanspraak te maken op een prijs. “We hebben ook niet de beste ploeg, maar wel een om rekening mee te houden”, vindt Van Meurs. “Tegenstanders weten als ze tegen de Malis moeten, dat ze aan de bak moeten. Wij kunnen namelijk winnen van iedereen. Maar we zijn ook wisselvallig en laten teveel punten liggen tegen de onderste ploegen. Dat is ook de reden waarom we niet gewoon bovenin meedraaien. We hebben 36 doelpunten voor, maar ook al 30 tegen.”

Gemiddelde
Over zijn eigen inbreng is de goaltjesdief steeds meer tevreden. “Eigenlijk geldt daar hetzelfde voor als voor de teamprestatie. In het begin liep het niet zo, dus was mijn gemiddelde niet wat van mij verwacht mag worden. Maar dat heb ik goedgemaakt. 15 uit 16 is net geen 1 op 1, maar voor dit gemiddelde teken ik dit seizoen. En als dat lukt, pakken we nog veel punten.”

Streven
Maliskamp won de laatste twee duels en startte de derde periode afgelopen zondag met drie punten. “Het zou mooi zijn als we een mooie reeks neer kunnen zetten. Dan zou er wellicht iets moois in kunnen zitten”, droomt Van Meurs hardop. “Maar ja, we zijn pas een wedstrijd onderweg, dus de weg is nog lang. We staan nu met 26 punten op de zesde plek. De nummers 1, 2 en 3 zijn weg, maar de 4e plek bereiken is een mooi streven.”

Foto: Jean-Marc van der Els

Dit bericht is geplaatst in Maliskamp. Bookmark de permalink.

Geef een reactie