Speler en secretaris stichting Topvoetbal tegelijk

ROSMALEN – Hij is nog altijd gewoon voetballer, inmiddels bij derdeklasser DESK, maar tegelijkertijd ook actief als secretaris van de stichting Topvoetbal bij OJC Rosmalen. Yvo van Engelen (33) combineert sinds dit seizoen beide functies en investeert daarmee in de toekomst. “Ik kan pas echt doorpakken als ik stop, maar dat ben ik nog niet van plan.”

De gedachte was eigenlijk om na zijn actieve voetbalcarrière eens met OJC om tafel te gaan zitten over een functie binnen de club. “Dat had ik met toenmalig voorzitter Wim Trugg afgesproken”, legt Van Engelen uit. “Maar toen er vorig jaar een plek vrij kwam in de stichting Topvoetbal, omdat Carl van der Plas het bestuurslid Technische Zaken verving, kreeg ik van verschillende OJC’ers en voormalig clubgenoten berichtjes met de vraag: is dat niets voor jou?”

In eerste instantie lachte de Vlijmenaar het weg, maar al snel begon het toch te kriebelen, geeft hij toe. “Toen ik aanvoerder was van OJC had ik, over selectiegerelateerde zaken, natuurlijk al veel contact met mensen uit het bestuur. Toen ontdekte ik al dat het leuk was om met dat soort zaken bezig te zijn. Maar natuurlijk voetbal ik zelf ook nog, dus moest ik er wel even goed over nadenken of ik het wel kon combineren met mijn privéleven en werk. Maar dat wilde ik gewoon ervaren en ik ben erin gestapt.”

Doorpakken
Het bevalt Van Engelen, die volgend seizoen weer bij zijn oude club Vlijmense Boys gaat voetballen, prima. “Ondanks dat er meer tijd in gaat zitten dan ik had gedacht. Het is leuk om contact te hebben met de jongens waarvan ik met de meesten nog heb samengespeeld. Ik kan alleen pas echt doorpakken als ik stop als actief voetballer. Maar dat ben ik voorlopig zeker nog niet van plan. In mei, als de selectie rond is, gaan we evalueren hoe het afgelopen jaar is gegaan. Met mij zelf en met alle processen die er bij komen kijken. OJC is toch anders dan de gemiddelde amateurclub.”

Foto: sportfotobrabant.nl

Geef een reactie