OSC’45: dit jaar wél toeslaan in slotfase

ORTHEN – Het wordt in de naderende slotfase van de competitie nog een uitermate spannende strijd om het kampioenschap van de 5e klasse D. Op de titel azen niet alleen Hedel en Ravenstein, maar ook het OSC’45 van Jeroen Beekwilder. De Orthenaren grepen vorig jaar nipt langs de prijs, die toen naar RKKSV ging, maar willen dit keer wél toeslaan.

Met nog 4 of 5 wedstrijden voor de boeg zijn de verschillen in de kopgroep minimaal. “OSC, Ravenstein en Hedel zijn erg aan elkaar gewaagd en geven elkaar weinig toe”, vindt Beekwilder. “Op dit moment hebben wij de beste papieren, omdat we de minste verliespunten hebben. Zondag spelen we thuis tegen Ophemert en bij winst pakken we de koppositie. Maar dat is allerminst een uitgemaakte zaak, omdat zij enkele weken geleden Hedel nog hebben verslagen.”

Er is geen ploeg die boven de rest uitsteekt; alle drie wonnen ze een derde van hun wedstrijden níet. “We moeten ons de komende weken niet meer laten verrassen”, aldus Beekwilder. “Een moment van verslapping kan voor puntverlies zorgen in deze klasse. En dan kunnen de kansen zomaar weer in het voordeel van één van onze concurrenten uitvallen. Het is een cliché, maar wij moeten vooral naar onszelf kijken en onze eigen wedstrijden blijven winnen. Over twee weken spelen Ravenstein en Hedel tegen elkaar en dat kán een voordeel zijn, mits wij zelf geen misstap maken. Ook de doelsaldo’s zijn bijna gelijk. De laatste wedstrijddag spelen wij thuis tegen Hedel, dus dat zou een mooie apotheose kunnen worden.”

Goed gebruiken
De technische staf van OSC’45 heeft veel vertrouwen in de spelersgroep en ook de 0-6 overwinning van afgelopen zondag zal voor extra vertrouwen bij de spelers hebben gezorgd. “Maar we zijn er nog lang niet en krijgen het niet cadeau”, waarschuwt de oefenmeester. “Nog vijf wedstrijden knallen en dan hopen we iets moois te hebben bereikt met de jongens. De club, het bestuur en de supporters kunnen dit succes goed gebruiken.”

Geef een reactie