‘Rhode wordt echt geen kampioen bij ons’

HELVOIRT – Menno van Hattum is na een langere periode van afwezigheid weer terug bij het eerste elftal van Helvoirt. De spits is meteen weer ouderwets belangrijk in de punt van de aanval. “Teleurstellend kun je het seizoen zeker noemen. Maar wij blijven er gewoon in en Rhode gaat zondag echt geen kampioen worden bij ons.” 

Maandenlang zat Van Hattum niet bij de wedstrijdselectie, maar de laatste twee weken deed hij weer mee vanaf de eerste minuut. “Bij TGG behaalden we een goede overwinning en afgelopen weekend hadden we ook recht op de volle buit tegen BVV”, vindt hij. “We waren de betere ploeg en creëerden veel kansen, maar waren ongelukkig in de afronding. En dan weet je dat je hem met een 2-1 voorsprong altijd nog tegen kunt krijgen. Dat gebeurde uiteindelijk ook, een paar minuten voor tijd. We geven eigenlijk niks weg na rust, buiten die halve kans waar ze uit scoorden.” Uitslag 2-2.

De bonkige spits van Helvoirt wil niet teveel meer terugdenken aan de afgelopen periode, maar juist vooruit kijken. “En weer belangrijk zijn voor de ploeg. Daarom was het ook extra zuur dat we de wedstrijd zondag niet op slot wisten te gooien. We hadden onszelf moeten belonen voor de goede pot.” Van Hattum scoorde wel, maar zijn goal was niet genoeg voor drie punten. Maar het gaat wel goed komen met Helvoirt in de resterende duels, denkt de aanvaller: “Wij blijven er gewoon in. En dan volgend jaar weer bovenin meedoen? Daar gaan we wel voor, ja.”

Stokje steken
Aanstaande zondag speelt Rhode haar kampioenswedstrijd op Helvoirtse bodem. “Daar zullen we eens een stokje voor steken”, klinkt Van Hattum strijdvaardig. Vorig jaar vierde Oirschot Vooruit al feest bij Helvoirt, maar zover gaat de thuisploeg het dit keer niet laten komen. “Rhode gaat echt geen kampioen bij ons worden, hoor”, aldus de spits. “Of EVVC moet verliezen. Maar wij gaan winnen zondag.”

Helvoirt – Rhode begint zondag om 14.30 uur op het Burgemeester van Hovell-sportpark.

Geef een reactie