Seizoen is al geslaagd voor FC Engelen

ENGELEN – Met het treffen tussen FC Engelen en ODC staat zondag een wedstrijd in de subtop van de 3e klasse C op het programma. De inzet – plaats 5 op de ranglijst – is niet al te hoog, maar de eer moet voldoende zijn om ook deze zondag te willen winnen. 073voetbal sprak op de vooravond met Roel Meens, centrale verdediger van Engelen.

Meens geeft toe dat er dit weekend weinig meer op het spel staat: “Wij zijn net als ODC ontzettend goed uit de startblokken vertrokken dit seizoen. Maar we hebben ook allebei een slechte periode gekend, vlak voor of na de winterstop.” Toch is hij allerminst ontevreden over het debuut van Engelen in de 3e klasse. “Het seizoen is al geslaagd door na onze promotie nu keurig in het linkerrijtje mee te doen. Maar we hebben ook nog een kleine kans op een periodetitel. Dan moeten we zondag wel winnen.”

De ambitie van FC Engelen blijft ongewijzigd. “We willen doorgroeien en binnen enkele jaren een stabiele tweedeklasser zijn. Maar of dat dit jaar, volgend jaar, of daarna gaat gebeuren is niet te zeggen. Dat zullen we ieder jaar opnieuw moeten bekijken, afhankelijk van het niveau van de spelersgroep”, vertelt Meens realistisch. “We hebben dit jaar wel weer verder gebouwd. Ons vrij jonge team heeft geleerd dat er in de 3e klasse meer gevraagd wordt dan alleen leuk positiespel. Soms moet simpelweg de beuk erin om de punten over de streep te trekken. Daar kunnen we komend jaar weer op verder bouwen.”

Stoppen
Zelf is de 33-jarige verdediger er dan niet meer bij. “Ik heb besloten om na dit seizoen te stoppen bij het eerste en in het tweede elftal te gaan voetballen.” En hij is niet de enige die afscheid neemt. Niels Nagtzaam gaat bij BLC voetballen en Yassin Uluman vertrekt naar Leerdam Sport. “Verder gaat onze rechtsback Vincent Lathouwers naar Emplina en keeper Justin (Chaitram, red.) gaat ook bij BLC spelen. Een leegloop? Nou, als ik jullie site zie, dan valt het aantal transfers bij ons nog wel mee. Gelukkig blijft er een grote groep bij elkaar en er staan volgend jaar vast weer nieuwe spelers op. Het komt goed met Engelen.”

Zondag om 14.00 uur: FC Engelen – ODC op het kunstgras van sportpark Engelerpark.

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie