‘Dit soort wedstrijden zitten er altijd bij’

VUGHT – Op bezoek bij laagvlieger Nieuwkuijk bleef Real Lunet steken op 1-1. Daarmee kwam de lijstaanvoerder zelfs goed weg, zag Lucas Stilmant. De voorsprong op achtervolger Avanti’31 is niet al te groot, maar Real gaat het kampioenschap niet meer uit handen geven, denkt de middenvelder. “Nog drie van de vier wedstrijden winnen en we zijn er.”

Halverwege nam Nieuwkuijk, dat strijdt voor rechtstreekse handhaving in de 3e klasse, de leiding en pas in de absolute slotfase tekende Gino Dix voor de gelijkmaker. “Uiteindelijk zijn we daarmee wel tevreden”, zegt Stilmant, “omdat we in de 89e minuut pas de 1-1 maakten. Maar daarvoor hadden we al aardig wat kansen om zeep geholpen. In mijn ogen hadden we gewoon moeten winnen, maar dit soort wedstrijden zitten er altijd bij.”

De voorsprong op de nummer 2 is nog altijd 3 punten (en 21 doelpunten). “Ik ga er vanuit dat we die niet meer weggeven”, aldus Stilmant. “We spelen nog tegen Taxandria, Zwaluw, ODC en Schijndel. Als ik uitga van onze kwaliteiten, zou dat moeten lukken. Aan het doelsaldo kan het uiteindelijk niet liggen. Maar het kan nog wel eens spannend worden de laatste weken.”

Foto: Gerald van Zanten

Geef een reactie