’24 goals is me nog niet eerder gelukt’

VUGHT – Zaterdag staat er een hele speciale Vughtse derby op de kalender. Het is aan Zwaluw VFC om buurman Real Lunet een halt toe te roepen op weg naar het kampioenschap. Het zal niet meevallen, is Martin de Laat zich er van bewust: “Ze hebben echt een goede ploeg. Maar we hebben nog iets goed te maken.” Een interview met de voormalig regiotopscorer.

Drie van de vier laatste competitieduels verloor Zwaluw en dus zal er tegen Real uit een ander vaatje getapt moeten worden, weet de spits. “Het was niet best de afgelopen weken. Twee keer uit op natuurgras, twee keer onnodig verliezen. Daar moeten we morgenavond maar eens verandering in brengen. Ik hoop dat Real geen kampioen wordt bij ons, maar het zal moeilijk worden, want ze hebben echt een goede ploeg.”

De schaal kan nog niet worden uitgereikt, maar bij winst kan de kleinste Vughtse voetbalclub de titel wel alvast gaan vieren. “Dan kunnen ze alleen nog op doelsaldo ingehaald worden, maar met een doelsaldo van +51 gaat dat niemand lukken”, constateert De Laat gevat. Zelf werd hij onlangs wél ingehaald, op de regionale topscorerslijst welteverstaan. “Klote. Ik stond een maand of 7 bovenaan. En als je dan met nog drie wedstrijden te gaan in wordt gehaald is dat jammer. Ik mis er nog eentje tegen Taxandria, dus hem (Jaouad Chraou van Real Lunet, red.) weer inhalen zal lastig worden.”

Topjaar
Met dank aan PSV, waar De Laat de kleinste jeugd traint. “Mooier werk is er niet”, lacht hij. “Maar nu met die topscorerslijst had ik graag geprobeerd om Jaouad in te halen. Maar een topjaar is het sowieso met Zwaluw. 24 goals is me nog niet eerder gelukt bij de senioren. En niet eens zoveel hattricks, inderdaad. Een uitschieter tegen Vlijmen, in het begin, maar daarna elke wedstrijd ‘gewoon’ 1 of 2 doelpunten. Wij hebben ook gewoon een goed team dat lekker voetbalt en aan de buitenkanten gasten die makkelijk passeren. Dan is het voor mij wel lekker.”

Volgend jaar speelt de Dungenaar gewoon weer bij Zwaluw. “Als je zoveel vertrouwen krijgt, ga je niet weg hè”, luidt zijn logische verklaring. “Ik ben blij dat ik na een teleurstellend jaar heb laten zien dat ik het nog niet verleerd ben. Niet zozeer ten opzichte van Den Dungen, maar ook voor mezelf. Maar goed, in een team met Paul Beekmans, dat voetbalt ook wel heel erg lekker natuurlijk. Die man zorgt ervoor dat we constant aan voetballen toekomen.”

Zwaluw VFC – Real Lunet begint zaterdag om 19.00 op sportpark Bergenshuizen.

Dit bericht is geplaatst in Real Lunet. Bookmark de permalink.

Geef een reactie