DSC: van hekkensluiter naar periodewinnaar

KERKDRIEL – Nog maar enkele maanden geleden leek DSC 1 op sterven na dood. De degradant uit de 3e klasse, toenmalig hekkensluiter van de 4e klasse E, rechtte echter de rug en sloeg keihard terug. Met overmacht pakte DSC gisteren de tweede periodetitel. “Als je ziet waar we vandaan komen, is dit echt een unieke prestatie.”

De spanning zat er, voorafgaand aan de wedstrijd tegen MEC’07, goed in bij de ploeg uit Kerkdriel. “Veel jongens begonnen veel te nerveus aan de wedstrijd”, vertelt clubtopscorer Bas Vos. “Gelukkig draaiden we de vroege achterstand om en sleepten we verdiend de periodetitel binnen. We hebben een super feest gevierd met de selectie, JO19 en supporters.”

Het is een wereld van verschil, de situatie waar DSC zich nu in bevindt en waar de club eerder dit seizoen stond. Vanwaar de omslag? “Dat is een combinatie van factoren, denk ik. Met Johan Vos in de technische staf erbij hebben we als eenheid veel stappen kunnen maken. De spelers vechten nu wél voor iedere meter en vanuit daar ga je automatisch toch beter voetballen. Ook hebben we met wat veranderingen in de opstelling veel meer vastigheid gekregen en spelen we niet meer zo naïef als voor de winterstop. Als je ziet waar we vandaan komen, is dit echt een unieke prestatie. Onze trainer (Arian Meeuwsen, red.) verdient ook zeker een groot compliment voor zijn houding en manier van werken na de winterstop.”

Als het aan Vos ligt stoomt DSC zo snel mogelijk door richting de 3e klasse. “Volgens mij moeten we best wat wedstrijden spelen in de nacompetitie, maar kansloos zijn we zeker niet. We snakken eerlijk gezegd wel weer naar de 3e klasse, met veel beter voetbal en mooiere sportparken. We moeten nog wel wat stappen maken, maar we zijn nu zeker op de goede weg.”

Allebei periode
Maar eerst wacht zondag de derby tegen Alem. “Dat wordt hopelijk de kers op de taart”, aldus Vos. “Voetballend denk ik dat we inmiddels wat verder zijn dan zij, maar ze blijven een gevaarlijke ploeg met veel snelheid voorin, dus daar moeten we voor waken. Ik heb er alle vertrouwen in. We gaan er in ieder geval samen met Alem weer een mooi feestje van maken, want we hebben allebei een periodetitel op zak.”

Geef een reactie