Joris Schellekens wil promoveren met ZVS

SINT MICHIELSGESTEL – Met zijn 33 jaar is Joris Schellekens de nestor van ZVS/Rijschool Gestel. Met de nacompetitie in aantocht zou de doelman zomaar eens kunnen gaan promoveren naar de 1e divisie. “Het zou mooi zijn om nog een keer op dat niveau te mogen spelen.” Morgen start ZVS het toetje met een uitwedstrijd tegen Madereros.

Schellekens was eigenlijk al gestopt, maar werd weer teruggevraagd bij de zaalvoetbalclub uit zijn dorp. “Ik speelde voorheen twee jaar bij Verest Sport uit Heeze, in de 1e divisie. Toen dat team uit elkaar viel, heb ik alleen twee jaar in het eerste van SCI gekeept en op de reservelijst gestaan bij ZVS. Twee jaar geleden besloot ik om op het veld lager te gaan voetballen. Johan den Otter benaderde me toen om weer te gaan zaalvoetballen. Dat blijft voor mij toch het mooiste spelletje. Waarom? Je krijgt minder hoge ballen, haha. Nee het spelletje gaat veel sneller en zeker als keeper ben je veel meer betrokken bij de wedstrijd. Met reddingen en zelfs in aanvallend opzicht kun je als keeper beslissend zijn.”

De Gestelnaar is blij dat hij ja heeft gezegd. Zeker dit seizoen, waarin ZVS meespeelt om de bovenste plaatsen. “We zijn gedeeld tweede geëindigd in de Topklasse C en hebben de tweede periode gepakt. Aan het begin van het seizoen kregen we een kwaliteitsimpuls met Nick van der Bruggen en Rico de Laat. Doordat we over het algemeen verdedigend goed staan, krijgen we weinig doelpunten tegen en aanvallend hebben we kwaliteit genoeg om er iedere wedstrijd een paar te maken. Persoonlijk speel ik dit seizoen ook beter dan vorig seizoen, misschien heeft dat er ook aan mee geholpen.”

Overleven
Morgen start voor de Gestelse zaalvoetbalclub de nacompetitie, waar lang naar werd uitgekeken. “We spelen eerst uit en dan thuis tegen Madereros, de nummer 9 van de 1e divisie”, aldus Schellekens. “Daarna volgt, mochten we de eerste ronde overleven, weer een uit- en thuisduel en dan nog een finale. Dat is maar één wedstrijd, op neutraal terrein.”

Of ZVS een goede kans maakt, weet hij niet. “We kennen de meeste andere ploegen niet, maar als we compleet zijn en net zo spelen als de laatste duels, dan heb ik er al vertrouwen in dat we in ieder geval de finale halen. We speelden toen weer met een redelijk vaste groep en dat merkte je meteen. Er was veel vertrouwen en werklust en dan zie je dat we voldoende kwaliteit hebben. Het geeft ook vertrouwen richting de nacompetitie. Balen voor ons en zeker voor hem dat Nick is uitgeschakeld, maar het doel van voor het seizoen is niet gewijzigd en dat is promoveren naar de 1e divisie. Het zou mooi zijn om nog een keer op dat niveau te mogen spelen.”

Vanavond start de nacompetitie voor ZVS om 21.00 uur met een uitwedstrijd tegen Madereros CF. Volgende week vrijdag, 18 mei, zijn de Nijmegenaren om 20.00 te gast in sporthal Theereheide te Sint Michielsgestel.

Geef een reactie