Nieuwkuijk slaat duel over in nacompetitie

VLIJMEN – Het was een wat vreemde wedstrijd, die tussen Vlijmense Boys en Nieuwkuijk. Normaal worden de Langstraat-derby’s altijd op haast leven en dood gespeeld, maar dit keer was er maar een ploeg die er écht voor wilde gaan. “We hebben bereikt wat we wilden bereiken”, aldus Maikel Kivits, die bezig is aan zijn laatste wedstrijden voor Nieuwkuijk.

Het was rap bekeken dat Nieuwkuijk de wedstrijd op ‘vreemde’ bodem ging winnen. “Wij kwamen al snel op een 2-0 voorsprong, dus dan mag je het niet meer weggeven”, aldus de eenvoudige analyse van Maikel Kivits. “We moesten ook wel natuurlijk, wij speelden nog ergens voor. Het was bij Vlijmen te zien dat er voor hen niets meer op het spel stond. Ze lieten het niet echt gaan, maar er was veel meer beleving en inzet bij ons.”

De goals van Jerre Maas, Jacky Buitenkamp en Erwin van Iersel – een fraaie, van afstand over de doelman heen – waren slechts voor de statistieken, want Vlijmen incasseerde er in totaal ook 6. Dankzij die ruime zege wipt Nieuwkuijk op de laatste speeldag over Schijndel heen in de eindrangschikking van 3C. “Daar gingen we voor”, zegt Kivits. “Nu mogen we komend weekend overslaan en spelen we maar twee wedstrijden in de nacompetitie voor lijfsbehoud. Zondag 10 juni de eerste, thuis tegen de winnaar van Alem – EMK.”

Iets wat rijmt
Hij doet zijn verhaal in een shirt met de tekst ‘Bij Nieuwkuijk doe ik te weinig mee, dus ga
ik naar Haarsteeg 2’. Een grap van zijn teamgenoten. “Ik ga weer terug naar Haarsteeg. Gewoon naar de selectie, maar ze moesten iets hebben wat rijmt. Jammer, want Nieuwkuijk is echt een mooi clubje. Maar ik coach volgend jaar de JO15-1 van Haarsteeg en bij Nieuwkuijk trainen we al om 19.30 uur. Dat ga ik niet meer kunnen combineren.”

Door de nederlaag van Vlijmense Boys is Haarsteeg de nummer 2 gebleven in de Willy Naessens Derby Cup. RKDVC was al zeker van de eerste plaats, terwijl Nieuwkuijk de rode lantaarn over geeft aan Vlijmen. Dat ziet door de nederlaag in deze laatste derby ‘om des keizers baard’ 1.000 euro aan sponsorgeld verloren gaan.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwkuijk, Vlijmense Boys. Bookmark de permalink.

Geef een reactie